Μίζες στα εξοπλιστικά: Νέα απολογία του Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

Στις 12 Απριλίου θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια με τη σύζυγό του

Must Read

Στην ανακρίτρια που χειρίζεται της υπόθεση των φρεγατών και το «δώρο» των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο κατηγορείται, θα απολογηθεί στις 12 Απριλίου ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Η υπόθεση είχε ερευνηθεί μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε ζητήσει να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση για το «ξέπλυμα» 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ) από την γαλλική κατασκευαστική εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» ώστε να υπογράψει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του θα απολογηθούν συμπληρωματικά για τη νομιμοποίηση παράνομου περιουσιακού οφέλους ύψους τουλάχιστον 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων από τα συνολικά 4.608.773,02 ελβετικά φράγκα με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά φέρεται να τα έλαβε προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με την γαλλική εταιρία. Μάλιστα τα «διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντας τα από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This