Δευτέρα 2/8/2021

Η Μαρία Γεωργίου και ο Δημήτρης Σκαλτσούνης στο «τιμόνι» του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ

Επελέγησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι νέοι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για την Μαρία Γεωργίου στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου και τον Δημήτριο Σκαλτσούνη στη θέση του προέδρου του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Οι αλλαγές στα δύο ανώτατα δικαστήρια της χώρας επήλθαν λόγω της συνταξιοδότησης της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και της προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρτ στις 30 Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης του ορίου συνταξιοδότησης. Οι νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιουλίου 2021.

Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου θα παραμείνει στη θέση της προέδρου του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας για δύο χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση της. Αντίθετα ο Δημήτριος Σκαλτσούνης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για ένα χρόνο, καθώς στη συνέχεια θα συνταξιοδοτηθεί λόγω της συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ