Η Μαρία Γεωργίου και ο Δημήτρης Σκαλτσούνης στο «τιμόνι» του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ

Must Read

Επελέγησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι νέοι πρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για την Μαρία Γεωργίου στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου και τον Δημήτριο Σκαλτσούνη στη θέση του προέδρου του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Οι αλλαγές στα δύο ανώτατα δικαστήρια της χώρας επήλθαν λόγω της συνταξιοδότησης της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και της προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρτ στις 30 Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης του ορίου συνταξιοδότησης. Οι νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιουλίου 2021.

Η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου θα παραμείνει στη θέση της προέδρου του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας για δύο χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότηση της. Αντίθετα ο Δημήτριος Σκαλτσούνης θα παραμείνει στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας για ένα χρόνο, καθώς στη συνέχεια θα συνταξιοδοτηθεί λόγω της συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This