Θεσσαλονίκη: 15 μήνες φυλακή στον αρνητή πατέρα που «ζήτησε» €2,7 εκατ. από διευθύντρια σχολείου

Τού «έκοψαν» και πρόστιμο 300 ευρώ, επειδή προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς μάσκα!

Must Read

Σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε ερήμην το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον 37χρονο πατέρα – αρνητή από τη Θέρμη, ο οποίος όχι μόνο προκάλεσε… θερμό επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, καθώς δεν είχε προσκομίσει το self test του παιδιού του στο σχολείο, αλλά απαίτησε, κατόπιν, 2.700.000 ευρώ από τη διευθύντριά του!

Ο ίδιος αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και, απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου, είπε πως δεν έχουν το δικαίωμα να τον δικάσουν. «Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», είπε.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας, είπε ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. «Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες», είπε χαρακτηριστικά.

Με τεστ και μάσκα στο σχολείο

Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά, ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε η ίδια, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε. Επισήμανε, μάλιστα, πως την προηγούμενη εβδομάδα πήγαινε κανονικά στο σχολείο με τεστ και μάσκα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 37χρονο ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση. Σημειώνεται δε ότι, μετά το πρόστιμο (300 ευρώ) που τού επιβλήθηκε έξω από την αίθουσα για μη χρήση μάσκας, προσήλθε φορώντας μία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This