«Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα είχε πεθάνει αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο να πλυθεί» λέει ο ιατροδικαστής

«Αυτό το τραύμα σε καθηλώνει, διαβρώνει τα όργανα»

Must Read

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη και του πλαστικού χειρουργού Πέτρου Δημοβέλη συνεχίστηκε η δίκη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα. Ο ιατροδικαστής ήταν εκείνος που εξέτασε την Ιωάννα μετά την επίθεση που δέχτηκε. 

«Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ απίνης και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή. Άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα. Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία. Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος. Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα άπαξ από την αριστερή πλευρά […] Η Ιωάννα ζει από τύχη. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει. Η θνησιμότητα από βιτριόλι είναι γύρω στο 21%. Αν ρίξεις γρήγορα νερό, πέφτει στο 8 %. Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο» δήλωσε ο ιατροδικαστής στο βήμα του μάρτυρα.

Πρόεδρος: Πώς το εξάγετε αυτό το συμπέρασμα;

Τσαντίρης: Από τη βιβλιογραφία, αφυδατώνει, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες.

Πολιτική Αγωγή: Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί;

Τσαντίρης: Θα είχε πεθάνει.

«Όσον αφορά τη χημική ουσία, είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απώλεσε τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εισέπνευσε ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικά. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο» ανέφερε και τόνισε ότι «ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά της στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Ο γιατρός πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan, Πέτρος Δημοβέλης, περιέγραψε την κατάσταση κατά την οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα εγκαύματα προκλήθηκαν από θερμοκρασία που άγγιζε τους 400 βαθμούς Κελσίου: «Το έγκαυμα θεωρείται το μεγαλύτερο τραύμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα εγκαύματα αξιολογούνται με βάση την έκταση και βάθος. Η ασθενής προσήλθε στα επείγοντα και αυτό το οποίο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι το φοβερό. Το στήθος εν μέρει σώθηκε επειδή η Ιωάννα φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο ιατρός και πρόσθεσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη νευρογενή καταπληξία. Ο πόνος είναι φοβερός. Και τέλος είχαμε την καρδιακή καταπληξία […] Διέτρεξε κίνδυνο ζωής, ήρθε αντιμέτωπη με τρία σοκ» είπε και τόνισε ότι την βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι πλύθηκε στο φαρμακείο.

https://www.youtube.com/watch?v=L780VcILN_M

Δείτε επίσης: Σοκάρει η γιατρός της Ιωάννας: «Θα μπορούσε να είχε πεθάνει!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This