Αποκάλυψη: Στο εδώλιο εισαγγελέας και αστυνομικοί για νόθευση εγγράφων

Το newsbreak.gr αποκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις

Must Read

Στο Τριμελές Εφετείο παραπέμπονται να δικαστούν η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη, δύο αστυνομικοί του ΑΤ Κέρκυρας, μια διοικητική υπάλληλος του ίδιου τμήματος και μία υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Οι κατηγορούμενοι, τον Ιούνιο του 2019, φέρεται να παραποίησαν δημόσια έγγραφα προκειμένου να “πνίξουν” δικογραφία με εμπλεκόμενο γνωστό δικηγόρο της Κέρκυρας που αντιμετώπιζε κατηγορία για παραποίηση δικαστικής απόφασης.

Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για τη μεγάλη έρευνα που διενήργησε η τότε διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας, Βασιλική Χριστούλη και έφερε στο φως τη δράση ενός μεγάλου παραδικαστικού κυκλώματος με “εγκέφαλο” την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Μαρία Τατάκη.

Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο που φέρνει στη δημοσιότητα το newsbreak.gr, η κυρία Τατάκη με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, βεβαίωσε στις 13 και 14 Ιουνίου 2019 ότι η δικογραφία που αφορούσε γνωστό δικηγόρο, εκκρεμούσε για προκαταρκτική εξέταση στο ΑΤ Κέρκυρας.

Επίσης, με άλλο έγγραφο βεβαίωσε, ότι η εν λόγω δικογραφία είχε εισαχθεί στις 24/9/18 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και στις 22/10/2018 διαβιβάστηκε στο ΑΤ Κέρκυρας για προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο, και τα δύο αυτά έγγραφα, τα οποία απέστειλε προς την Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, ήταν ψευδή αφού αποδείχτηκε ότι η συγκεκριμένη δικογραφία βρισκόταν στα χέρια της και δεν είχε γίνει καμία δικονομική ενέργεια για την επεξεργασία της…

Νόθευσαν τα βιβλία του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας!

Για να προσδώσει αληθοφάνεια, μάλιστα, στις δύο ψευδείς βεβαιώσεις που εξέδωσε, η κυρία Τατάκη προκάλεσε με πειθώ παραινέσεις και προτροπές – όπως αναφέρει το κατηγορητήριο – την απόφαση στους συγκατηγορουμένους της αστυνομικούς του ΑΤ Κέρκυρας να τελέσουν τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης δημοσίου εγγράφου.

Ειδικότερα, παραποίησαν το Βιβλίο Πρωτοκόλλου Δικογραφιών αλλάζοντας ημερομηνίες εισόδου της δικογραφίας που αφορούσε αδικήματα τα οποία φέρεται να είχε διαπράξει δικηγόρος, έτσι ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της κυρίας Τατάκη για την καθυστέρηση ως προς την επεξεργασία και διεκπεραίωση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ακόμη, οι αστυνομικοί έθεσαν στο σώμα της εν λόγω δικογραφίας ψευδείς ημερομηνίες εισόδου της στο ΑΤ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τέλος, η δικαστική υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατηγορείται, ότι με προτροπές της κυρίας Τατάκη επενέβη στο ηλεκτρονικό βιβλίο μηνύσεων νοθεύοντας τις ημερομηνίες επεξεργασίας της ίδιας δικογραφίας…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την ίδια υπόθεση η κυρία Τατάκη έχει τιμωρηθεί από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου με αργία 6 μηνών.

Η ποινική δίκη δεν έχει γίνει ακόμη παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο για την υπόθεση αυτή έχει συνταχθεί από τον Ιούνιο του 2020.

Εξάλλου, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη και η ανάκριση για την “εξαφάνιση” από την Εισαγγελία Πρωτοδικών 1.000 δικογραφιών (!!!) που τελικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην αποθήκη μιας φίλης της κυρίας Τατάκη που ήταν ιδιοκτήτρια φούρνου στον Γαρούνα Κέρκυρας τον Νοέμβριο του 2020.

Ανάμεσα στις δικογραφίες ήταν και οι υποθέσεις σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων με εμπλεκόμενους “παράγοντες” του νησιού, οι οποίες οδηγήθηκαν σε παραγραφή εξαιτίας των εγκληματικών ενεργειών της κυρίας Τατάκη.

Το ερώτημα είναι αν η ηγεσία της Δικαιοσύνης θέλει πράγματι «το μαχαίρι να φτάσει βαθιά στο κόκαλο» ή να κλείσει η ανάκριση χωρίς να αποκαλυφθούν οι άνθρωποι εκείνοι που συνεργάστηκαν με την κυρία Τατάκη για την “εξαφάνιση” των χιλιάδων δικογραφιών. Γι’ αυτό και θα επανέλθουμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This