Δημήτρης Λιγνάδης: Παρατείνεται για ένα 6μηνο η προσωρινή κράτησή του – Παραμένει αμετανόητος λένε οι δικαστές

Εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρόκειται για «σκευωρία», με στόχο τον ίδιο, αλλά και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Must Read

Την παράταση 6 μηνών στην προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός εμφανίζεται αμετανόητος, επιμένοντας ότι πρόκειται για σκευωρία.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr, με τη συγκεκριμένη απόφαση, αφενός εξαλείφουν οποιονδήποτε κίνδυνο άρσης της προσωρινής κράτησης θα μπορούσε να υπάρξει, υπό το δεδομένο ότι τον Φεβρουάριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη και την προφυλάκισή του και αφετέρου προχωρούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα σε ότι αφορά την αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι ο Λιγνάδης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών στις 11 Φεβρουαρίου, κατηγορούμενος για τέσσερις συνολικά βιασμούς σε βάρος ανδρών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν ανήλικοι την περίοδο που έγιναν οι συγκεκριμένες κακοποιητικές πράξεις. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «σκευωρία», η οποία εξυφάνθηκε προκειμένου να πληγεί ο ίδιος αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη!

«Επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων»

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, οι δικαστές κρίνουν ότι η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη πρέπει να παραταθεί, καθώς ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου εμφανίζεται, ακόμη και σήμερα, αμετανόητος για τις πράξεις τις οποίες φέρεται να έχει τελέσει. Επιπλέον οι δικαστές εκτιμούν ότι ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος, ενώ σκιαγραφούν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη και ηθοποιού με τα ίδια μελανά χρώματα όπως έχουν κάνει και οι συνάδελφοί τους στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι, στο βούλευμα παραπομπής του ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανιζόταν ως «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», ενώ επισημαινόταν ότι η δράση του έχει 30ετή διάρκεια, καθώς και ότι από το υλικό της δικογραφίας προκύπτουν «σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι, «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This