Δίκη Φιλιππίδη: Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για δύο μάρτυρες

Επεισοδιακή δίκη - Δεκτό το αίτημα των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό

Must Read

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών των δύο εκ των τριών θυμάτων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. 

«Η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την εξακρίβωση της αλήθειας προκειμένου οι καταγγέλουσες να νιώσουν πιο άνετα και να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που δεν έχουν φωτιστεί ακόμα», ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, συμπληρώνοντας ότι μόνο τα δυο θύματα θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών και στην υπόλοιπη διαδικασία θα υπάρχει δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμη: Διεκόπη η δίκη Φιλιππίδη: Χαμός μεταξύ των δικηγόρων

Υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος είχε ταχθεί η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Το δικαστήριο πρέπει να επικεντρωθεί στη στάθμιση των συμφερόντων. Από τη μια πλευρά υπάρχει η θεμελιωμένη δημοσιότητα της δίκης και η συνταγματικά κατοχυρωμένη κάμψη της δημοσιότητας όταν πρέπει να προστατευτεί η προσωπική ή οικογενειακή ζωή των διαδίκων. Η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού των θυμάτων εκθέτει το θύμα όχι μόνο στους παριστάμενους αλλά και σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφόρησης», εξήγησε η εισαγγελέας.

«Οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι καταθέσεις των δυο καταγγελλουσών. Δεν θα τις υποβάλει σε περαιτέρω θυματοποίηση η δημόσια κατάθεσης τους. Είτε γίνει δημόσια είτε κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δημοσιεύματα. Δεν θα προκαλέσει επιπλέον τηλεοπτικά καθώς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Επομένως κατά την κρίση μου δεν θα υποβληθούν σε περαιτέρω θυματοποιηση. Ούτως η άλλως όπως και να γίνει η δίκη θα συνεχίσει να υπάρχει δημοσιότητα. Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Να απορριφθεί το αίτημα».

Σημειώνεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στα δικαστήρια από την είσοδο του κυλικείου, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις κάμερες, ενώ σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται η σύζυγος και ο γιος του γνωστού ηθοποιού.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο ο γνωστός ηθοποιός – Μπήκε από την πόρτα του κυλικείου!

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Κατέρρευσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μόλις συνάντησε τον ηθοποιό στο δικαστήριο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This