Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο ο γνωστός ηθοποιός – Μπήκε από την πόρτα του κυλικείου!

Οι καταγγέλλουσες ζητούν να γίνει η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών

Must Read

Συνεχίζεται η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που διακόπηκε στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του ίδιου. Πριν από λίγη ώρα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα έφτασε ο Πέτρος Φιλιππίδης στα δικαστήρια.

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναμένεται να απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, καθώς έχει καταγγελθεί ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Θα είναι η πρώτη φορά, οκτώ μήνες μετά την προφυλάκιση του, που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο στη δικαστική αίθουσα με τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές.

Στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου 2022 η δίκη διεκόπη για σήμερα 28 Μαρτίου 2022, μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη για λόγους υγείας. Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε κατά την προηγούμενη δικάσιμο την διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία.

Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον πάντως είναι ότι, το δικαστήριο δεν έλαβε από την πλευρά του κ. Φιλιππίδη κανένα πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι παρών, χωρίς καροτσάκι, θα βαδίζει, θα στέκεται όρθιος στα πόδια του. Κάνω μία παράκληση στην ηγεσία της ΕΛΑΣ θα πρέπει να ανέβει στο χώρο που είναι το δικαστήριο με το ασανσέρ και να μην το πηγαίνουν γρήγορα» είχε δηλώσει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τι θα γίνει σήμερα στις δικαστικές αίθουσες

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους. Ωστόσο είναι προς το παρόν ζητούμενο αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν παρουσία κοινού στην αίθουσα ή αν μιλήσουν στους δικαστές για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, χωρίς δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, ενημερώθηκε ότι η Πολιτική Αγωγή προτίθεται σήμερα να ζητήσει κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών, αίτημα που ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε να εννοηθεί πως τον προβληματίζει καθώς όπως αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση».

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Πλην των τριών γυναικών, ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί από το δικαστήριο βρίσκεται και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας όπως και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου.

Διαβάστε ακόμα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καταγγέλλουσα ήταν εκδηλωτική – Ολοκληρώθηκε η συνεύρεσή μας, σηκωθήκαμε από το πάτωμα και ντυθήκαμε»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This