Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα έπειτα από επίθεση ρωσικού drone, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολέκσι Κουλέμπα, ενώ το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε από την πλευρά του λόγο για «απώλειες».
#Breaking
Turkish media:
📌A cargo ship in the #BlackSea was hit by an attack drone – @qudsn #Turkiye📌#Russian Drone Strike Sets Cargo Ship Ablaze, Kills Crew Member in Black Sea Attack
📌A Russian drone strike in the Black Sea hit the Turkish-owned cargo vessel… pic.twitter.com/hn7w9lucyK
— ⚡️🌎 World News 🌐⚡️ (@ferozwala) June 22, 2026
«Πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσε πυρκαγιά σε πλοίο με παναμαϊκή σημαία. Ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε: πρόκειται για έναν μάγειρα ηλικίας 58 ετών, αιγυπτιακής υπηκοότητας», έγραψε ο Κουλέμπα στο Telegram, προσθέτοντας ότι οκτώ ναυτικοί διασώθηκαν.
Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι από το επεισόδιο προκλήθηκαν «απώλειες» στο φορτηγό πλοίο, το Victress, το οποίο ταξίδευε με εννεαμελές πλήρωμα, υπηκόους της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Ινδίας, και δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τον πλου του.
Σύμφωνα με τον Ολέκσι Κουλέμπα, άλλα δύο πλοία με σημαίες του Μπελίζ και του Παλάου δέχθηκαν επίθεση από τη Ρωσία στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.
(Φωτογραφία: marinetraffic.com)
Δείτε επίσης:
Φιλιππίνες: 3 νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο – Μαθητής ο ένας δράστης
«Λευκός καπνός» στην Ελβετία: ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν σε οδικό χάρτη 60 ημερών
Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Νεκρή 58χρονη και δεκάδες τραυματίες σε τροχαίο με φορτηγό







