Σήφης Βαλυράκης: Νέα προθεσμία για την απολογία τους έλαβαν οι ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Οι δικηγόροι τους ισχυρίστηκαν πως ακόμη καταρτίζουν τη λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισής τους

Must Read

Μέσω των δικηγόρων τους έλαβαν νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία, με την αιτιολογία πως ακόμη δεν έχουν συμπληρώσει τη λίστα με τους μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ ακόμη συγκεντρώνουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν, όπως λένε, την αθωότητά τους.

Οι δικηγόροι τους τονίζουν πως οι πελάτες τους αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους και υποστηρίζουν ότι το μοιραίο εκείνο βράδυ δεν είχαν βγει στη θάλασσα. «Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε την ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας», δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης. «Υπάρχει ένας μάρτυρας που τούς κατονομάζει, και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον», σχολίασε η Δέσποινα Λυσιδάκη, επίσης συνήγορος των κατηγορουμένων.

Ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021, ημέρα που είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων στην Εύβοια, για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους. Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία, επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε υποστηρίξει πως υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, είχε κάνει λόγο για παραλήψεις στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο, όπως είπε η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων.

Παράλληλα, είχε χαρακτηρίσει «ευτελή» τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να λάβει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και ότι για αυτό τον λόγο θέλει να βγάλει τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εγκληματική ενέργεια. Ο δικηγόρος τόνισε ότι η οικογένεια θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, ποιοι το έκαναν και ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών, ενώ είχε κάνει λόγο για μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This