Δύο ψαράδες κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

«Υπάρχει μεθοδευμένη συγκάλυψη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Must Read

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό χαμό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, δύο ψαράδες που εμπλέκονται στον θάνατό του έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. 

Δύο αλιείς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναμένεται να απολογηθούν ενώπιων του ανακριτή Χαλκίδας την ερχόμενη Τρίτη, 24 Μαΐου. Οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έχουν ήδη λάβει προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός είχε εντοπιστεί νεκρός την 24η Ιανουαρίου 2021 στην Ερέτρια. Ο Σήφης Βαλυράκης είχε βγει για ψαροντούφεκο με το φουσκωτό του και κατευθυνόταν προς το νησί των Ονείρων. Παρά τις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για διαπληκτισμό του με ψαράδες, οι οποίοι σύμφωνα με αυτές τον είχαν χτυπήσει, οι αρχές που χειρίζονταν την υπόθεση φέρεται ότι απέκρυψαν σκόπιμα σημαντικά στοιχεία από την υπόθεση, με την οικογένεια του εκλιπών να κάνει λόγο για συμμορία.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του πρώην υπουργού οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από εν λειτουργία προπέλα σκάφους κατά την πτώση του στη θάλασσα.

Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ωστόσο η οικογένειά του έκανε προσφυγή και παρουσίασε τρανταχτά στοιχεία, κάνοντας λόγο για δολοφονία.

Αυθαιρεσίες και παραλήψεις

Από πλευράς του, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκης, Κώστας Παπαδάκης, έκανε λόγο για σημαντικά στοιχεία που δείχνουν εγκληματική ενέργεια: «Δεν έχουμε ακόμα στοιχεία σχετικά το κίνητρο του εγκλήματος, αλλά έχουμε στοιχεία που παρέχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις. Ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια προήλθε από πρόσωπα που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο παρέπλευσε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Και το ότι οι δράστες είναι τα δύο πρόσωπα τα οποία καλούνται σε απολογία» δήλωσε στον Ant1.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, τα στοιχεία αυτά υπήρχαν από το περασμένο έτος, ωστόσο αποδείχτηκε ότι υπήρχαν αυθαιρεσίες και παραλήψεις στην προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα, σημείωσε ότι ελέγχονται ποινικά οι προανακριτικοί υπάλληλοι του Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας αλλά και η συμπεριφορά του εισαγγελέα ο οποίος εξέδωσε την απορριπτική διάταξη για μία σωρεία πράξεων και παραλήψεων.

«Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μεθοδευμένη συγκάλυψη σε όλο το στάδιο της προδικασίας μέχρι την ανάκριση» τόνισε ο κ. Παπαδάκης και σημείωσε ότι η οικογένεια βρέθηκε αντιμέτωπη με λιμενικούς και εισαγγελείς, χωρίς να το θέλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This