Παρέμβαση Ντογιάκου για το περιστατικό με τους τους Κρητικούς «νταήδες» και τους Γερμανούς τουρίστες

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για ένα «εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό», που εκθέτει τη χώρα μας

Must Read

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το άγριο περιστατικό με τους νταήδες Κρητικούς που επιτέθηκαν σε Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο, κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία του προς την ανακρίτρια Ρεθύμνου, ζητεί να διεξαχθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Ντογιάκος φέρεται να επισήμανε στην ανακρίτρια Ρεθύμνου ότι η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί εξονυχιστικά και σε βάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του κάνει λόγο για ένα «εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό», που εκθέτει τη χώρα μας εν μέσω τουριστικής σεζόν. Το περιστατικό «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου» φέρεται να επισήμανε ο κ. Ντογιάκος.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Παρουσιάζουν άλλη εκδοχή οι Κρητικοί και περνάνε στην αντεπίθεση

Στις τρεις τα ξημερώματα παραδόθηκαν οι Κρητικοί «νταήδες» που κυνήγησαν τους Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο και τους επιτέθηκαν επειδή έκαναν… νόμιμη προσπέραση. 

Πλέον, ο 38χρονος και ο 36χρονος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, πριν παραδοθούν προσπάθησαν να πείσουν τον ιδιοκτήτη ενοικίασης οχημάτων να αποσυρθούν οι μηνύσεις, πέρασαν στην αντεπίθεση και κατηγορούν την οικογένεια Γερμανών ότι τους επιτέθηκε.

«Mου έσπασε τη μύτη»

Σύμφωνα με το Cretalive, οι Κρητικοί παρουσιάζουν διαφορετική εκδοχή, με τον 38χρονο να υποστηρίζει ότι ο ένας εκ των Γερμανών είναι μποξέρ και τον γρονθοκόπησε, σπάζοντας του τη μύτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει ιατρική γνωμάτευση και θα ζητήσει να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Κρητικοί μήνυσαν τους Γερμανούς τουρίστες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο 38χρονος οδηγός του οχήματος που κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βάραινε κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο δικηγόρος του 38χρονου Διονύσης Βέρρας ανέφερε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη συμπλοκή που έχει λάβει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας από τους Γερμανούς που είναι μποξέρ γρονθοκόπησε τον πελάτη του και του προξένησε ζημιά στη μύτη.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τρεις ημέρες, η αστυνομία προσπαθούσε να πείσει τις οικογένειες των δραστών στο χωριό Άλφα, ότι πρέπει να παραδοθούν. Μάλιστα, στο χωριό υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οι Αρχές ενημέρωσαν χθες τους δικηγόρους των Κρητικών ότι οι δράστες βαρύνονται με κατηγορίες, με αποτέλεσμα οι δυο τους τελικά να παραδοθούν στις αρχές. Ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού οχήματος πατέρας πέντε παιδιών κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες και ο 36χρονος συνοδηγός για απλή σωματική βλάβη.

Οι δυο τους είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών, με τον 36χρονο να έχει καταδικαστεί για καλλιέργεια κάνναβης. Μάλιστα, ο ίδιος πόζαρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όπλα και Καλάσνικοφ.

 H ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.



Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This