Σάββατο 19/6/2021

Ζητάνε από πρώην νύφη για να τους επιστρέψει τα… δώρα του γάμου

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που εκδικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου για την αγωγή που είχαν κάνει τρεις γυναίκες από την Κάρπαθο κατά μιας Ροδίτισσας, από την οποία ζητούσαν να τους επιστρέψει τα δώρα που της είχαν κάνει στον… γάμο της με συγγενή τους μετά τον χωρισμό τους!

Ουσιαστικά, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεση που είχαν ασκήσει οι τρεις συγγενείς του γαμπρού, που προσδοκούσαν να πετύχουν ακύρωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, το οποίο είχε απορρίψει σε πρώτο βαθμό την αγωγή τους κατά της νύφης. Όταν η γυναίκα από τη Ρόδο έμαθε για την αγωγή που υποβλήθηκε εναντίον της και το αιτιολογικό, δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της και μάλιστα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλευρά τους για να μάθει τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους και τι ήθελαν να πετύχουν.

Αόριστη και απαράδεκτη η αγωγή

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Ροδίτισσα δεν έβγαλε άκρη, καθώς οι τρεις γυναίκες από το σόι του πρώην συζύγου της δεν ήθελαν να δώσουν καμία εξήγηση και το μόνο που άφησαν να της μεταφερθεί ήταν ότι θα προχωρήσουν δικαστικά για να καταφέρουν να πάρουν πίσω τα γαμήλια δώρα τους.

Το δικαστήριο έκρινε, σύμφωνα με τη «δημοκρατική», ότι η αγωγή είναι αόριστη και συνεπώς απαράδεκτη, διότι εξακολουθεί να υπάρχει νόμιμη αιτία για την περιουσιακή μετακίνηση από τις ενάγουσες στην εναγόμενη, που είναι οι συμβάσεις δωρεών, οι οποίες αποτελούν νόμιμη αιτία διατήρησης του πλουτισμού.

Σύμφωνα με την αγωγή, η μετακίνηση αυτή έγινε με τη θέληση των τριών γυναικών από την Κάρπαθο, άρα ο πλουτισμός της Ροδίτισσας καλύπτεται από την ισχυρή βούληση των δωρητριών, η οποία μόνη της αρκεί για να τον δικαιολογήσει και είναι αδιάφορο νομικά το γεγονός ότι λύθηκε ο γάμος της νύφης με τον γαμπρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ