Προανακριτική: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση, αρνήθηκαν να βγουν έξω Πολάκης, Τζανακόπουλος – Όλοι οι διάλογοι (video)

Must Read

Τελείωσε πριν καν αρχίσει η προανακριτική για την Novartis, καθώς στη συνεδρίαση προσήλθαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Πολάκης, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Να θυμίσουμε ότι, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε διαμηνύσει ευθέως προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές, η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της χωρίς αυτούς.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Τρομοκρατούν τους δικαστές και μεθοδεύουν παραγραφή για Novartis

Μετά το συμβάν, βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με τη λογική ότι η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Γιάννης Μπουγάς ζήτησε την αποχώρηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία με παρόντα δύο μέλη που ήδη έχουν εξαιρεθεί», «Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση, ώστε να προχωρήσουμε στην εξέταση του κ. Φρουζή;» καταγγέλλοντας αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι διάλογοι

Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Γιάννης Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής): Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί. Δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση;

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Είμαι εδώ κατ’ εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα.

Γιάννης Μπούγας: Επιδεικνύετε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ο κ Μπούγας ξαναζητάει να αποχωρήσουν – αρνούνται φωνάζοντας και διακόπτει τη συνεδρίαση – αναβάλλοντας για επόμενη φορά, ίσως Τρίτη.

Αποχωρούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν για λίγο μέσα.

Έξω από την αίθουσα μετά την αναβολή

Θάνος Πλεύρης: Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται αν είναι στην Επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας.

Παύλος Πολάκης: Θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή. Γι’ αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις.

Όλγα Γεροβασίλη: Εγώ βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή. Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή.

Τι δήλωσαν Τζανακόπουλος-Πολάκης

Την αποκλειστική ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία ρίχνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την αναβολή της προανακριτικής δηλώνοντας: «Ο πρόεδρος της Επιτροπής, επικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη, στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική με έναν και μοναδικό στόχο, να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, ο κ. Φρουζής», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε: «Προστατεύουν τον Φρουζή γι’ αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This