«Άδειασε» τον Φρουζή η γραμματέας του: «Δεν έφυγε  από τη Νovartis, τον έδιωξαν»  – Τι είπε για τους πολιτικούς

Must Read

Αποκαλυπτικά στοιχεία, όχι βέβαια για τη θεωρία της πολιτικής σκευωρίας για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι, αλλά για το ίδιο το σκάνδαλο της Novartis, φέρνει στο φως η προανακριτική που πραγματοποιείται στη Βουλή.

H Μαρία Μαραγγέλη, γραμματέας του πρώην αντιπροέδρου της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνου Φρουζή, στην διάρκεια της χθεσινής της κατάθεσης, από τη μία «άδειασε» σε βασικά σημεία τον πρώην προϊστάμενο της (τον οποίο -όπως είπε- δεν θα υπερασπιζόταν όχι μόνο ως μάρτυρας αλλά ούτε εάν η ίδια ήταν δικηγόρος) και από την άλλη αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για την ίδια τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας.

Επιβεβαίωσε, για παράδειγμα, πως στην Novartis, πανηγύρισαν για την κορυφαία επιτυχία της εισαγωγής του φαρμάκου Gilenya. Για τον πρώην υπουργό, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή για πιέσεις από εισαγγελείς και τον κ. Παπαγγελόπουλο, πάντως, η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή είπε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.

Συναντήσεις με Λοβέρδο, Στουρνάρα

Σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα, η κ. Μαραγγέλη υποστήριξε, ότι ο κ. Φρουζής είχε παραπάνω από μία συναντήσεις τόσο με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και με τον Γιάννη Στουρνάρα, τις οποίες είχε κανονίσει η ίδια. Με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μάλιστα, ο Φρουζής, είχε ιδιαιτέρως φιλικές σχέσεις, αφού τον αποκαλούσε με το μικρό του όνομα, δηλαδή απλά… «Γιάννη».

Η πρώην γραμματέας υποστήριξε, ακόμη ότι ο κ. Φρουζής της είχε ζητήσει -και μάλιστα χαμηλόφωνα- να κλείσει ιδιωτική συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου αλλά και πως είχε δακτυλογραφήσει ιδιωτικού τύπου επιστολή του Φρουζή προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Να υπενθυμίσουμε, πως τόσο ο κ. Φρουζής όσο και ο κ. Λοβέρδος, είχαν υποστηρίξει πως συναντήθηκαν μόνο μία φορά, «φευγαλέα», στο προαύλιο του Υπουργείου Υγείας. Να υπενθυμίσουμε ακόμη, πως τόσο ο κ. Φρουζής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, είχαν υποστηρίξει πως είχαν συναντηθεί μόνο δημόσια, σε δύο περιπτώσεις.

Η κ. Μαραγγέλη αποκάλυψε, επίσης, πως ο κ. Φρουζής, είχε συναντήσεις και με τον Δημήτρη Πτωχό (στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά), όχι για θέματα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, όπως είχε πει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην προανακριτική, αλλά για την υποστήριξη των συμφερόντων της Novartis.

Δείτε ακόμη: Αμερικάνοι δικηγόροι: «Σταματήστε να ψάχνεται ποιοι είναι οι προστατευόμενους μάρτυρες»

Η τροχήλατη μαύρη τσάντα

Η πρώην γραμματέας, είπε ακόμη, πως ο Φρουζής, είχε πάντα μαζί του, μία μαύρη τσάντα τροχήλατη, αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία προς τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Τόνισε δε ότι δεν έχει δει βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν με προορισμό τον Αντώνη Σαμαρά.

Αποκαλυπτική ήταν και για τις σχέσεις του κ. Φρουζή με την Novartis. Όπως είπε, ο πρώην αντιπρόεδρος, δεν αποχώρησε από την εταιρία το 2015, αλλά εκδιώχθηκε για εσωτερικές ατασθαλίες, τις οποίες γνωρίζει γιατί η ίδια συνέτασσε τα κείμενα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως από το 2015 δεχόταν και απειλές από τον Φρουζή, ενώ συγκεκριμένα στις 24/9/2015, δηλαδή την ημέρα της απομάκρυνσης του από την εταιρία, δέχθηκε ένα μήνυμα από το κινητό του το οποίο έλεγε: «Εάν έχεις και σήμερα ο μη γένοιτο κουβέντα και προσπαθήσουν να βάλουν να πεις πράγματα που θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ, δεν ξέρεις τίποτα… Αρνήσου ότι ξέρεις οτιδήποτε όπως και είναι έτσι. Έχω απαντήσεις για τα πάντα εάν ποτέ ερωτηθώ. Προσπαθούν κακόβουλα να σε βάλουν να πεις μαλακίες. Χθες δεν μπορούσα να σου μιλήσω από εκεί που ήμουνα. Μιλάμε και σου εξηγώ περισσότερα».

Σε σχέση με την προσωπική ζωή του κ. Φρουζή, τέλος, η πρώην γραμματέας ανέφερε πως είχε πολλές συντρόφους, ακόμη κι όταν η γυναίκα του ήταν άρρωστη, πως ήταν πατέρας «με τελεκόνφερανς» και πως είχε στείλει λεφτά μέσα σε κίτρινο φάκελο για να κλείσει το στόμα ερωμένης του.

Σε ερώτηση, δε για το εάν ο κ. Φρουζής, είχε τραπεζική θυρίδα η κ. Μαραγγέλη απάντησε αρνητικά, γεγονός που αφήνει εντελώς ακάλυπτο τον πρώην αντιπρόεδρο, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως το 1.050.000 ευρώ, το οποίο είχε αφήσει σε συγγενικό πρόσωπο της συντρόφου του για φύλαξη, το είχε πάρει από «προσωπική του θυρίδα και από αλλού». Η κ. Μαραγγέλη, δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι η μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This