Σάββατο 12/6/2021

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονη φερόμενη ως επικεφαλής διεθνούς σπείρας trafficking ανήλικων κοριτσιών

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛΑΣ σε 40χρονη Ελληνίδα με καταγωγή από τη Νιγηρία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή σε καλά οργανωμένο κύκλωμα trafficking.

Η κατηγορούμενη, η οποία συνελήφθη στην συμπρωτεύουσα και αναμένεται να οδηγηθεί σε εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης στην Ιταλία, ήταν καταζητούμενη από τις ιταλικές δικαστικές αρχές, και η σύλληψή της έλαβε χώρα κατόπιν κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την έρευνα των ιταλικών διωκτικών αρχών προκύπτει ότι η 40χρονη είχε διευθυντικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα, φέρεται πως στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, όπου κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και, μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού), ωθούνταν στην πορνεία.

Διαβάστε επίσης: Στο εδώλιο (επιτέλους!) γονείς που φέρονται να εξέδιδαν τα δίδυμα παιδιά τους σε φίλους τους

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλικών Αρχών, φέρεται να ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα.

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, επισημαίνεται ότι συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, φερόμενα ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην ιταλική επικράτεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ