Πράσινο φως για την έκδοση του «Mr. Bitcoin» σε Γαλλία και ΗΠΑ

Must Read

Το πράσινο φως για την έκδοση στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με τον 40χρονο Ρώσο να ξεκινάει νέα απεργία πείνας, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και «θανατική καταδίκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επόμενος προορισμός του «Mr Bitcoin» μετά τις ΗΠΑ είναι η Ρωσία.

Η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι ο Βίνικ δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα Ελληνικά, ενώ έχει ήδη καταθέσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος έκρινε θετικά τα αιτήματα έκδοσης του «Mr Bitcoin» και από τις τρεις χώρες (ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία).

Διαβάστε επίσης: Ο «Mr. Bitcoin» σκηνοθέτησε(;) τον θάνατό του και κάνει… ζωάρα με τα λεφτά των επενδυτών του

Η υπουργική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ρώσικης πρεσβείας η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος που καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου κ. Αλεξάντρ Βίνικ στη Ρωσία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στο πρώτο στάδιο ο κ. Βίνικ θα εκδοθεί στη Γαλλία. Ενημερώσαμε τη Μόσχα για αυτό. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στη χώρα της υπηκοότητάς του αγνοήθηκε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This