Ο «Mr. Bitcoin» σκηνοθέτησε(;) τον θάνατό του και κάνει… ζωάρα με τα λεφτά των επενδυτών του

Must Read

Οι φήμες ότι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης και πλέον χρεοκοπημένης εταιρίας συναλλαγών σε bitcoin του Καναδά «ξεγέλασε» και τον… θάνατο, εκτός από τους χιλιάδες πελάτες τους, και κάνει… ζωή και κότα με τα εκατομμύρια τους, έχουν γίνει τόσο έντονες, που οι εξαπατημένοι επενδυτές ζητούν την εκταφή της σορού του.

Οι περίπου 115.000 πελάτες της εταιρίας QuadrigaCX, σύμφωνα με το BBC, ζητούν από τη Royal Canadian Mounted Police να επιβεβαιωθεί ότι στο νεκροταφείο της Νέας Σκοτίας είναι πράγματι θαμμένος ο Τζέραλντ Κότεν (φωτό), ο οποίος επισήμως πέθανε στις 9 Δεκεμβρίου του 2018 από επιπλοκές της νόσου Κρον, ενώ βρισκόταν στην Ινδία μαζί με τη σύζυγό του για το γαμήλιο ταξίδι τους. Ζητούν επίσης να τεκμηριωθεί η αιτία του θανάτου του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της QuadrigaCX.

MR BITCOIN ΘΑΝΑΤΟΣ

Τους πήρε πάνω από 100.000.000. ευρώ

Στους επενδυτές, που έχασαν τουλάχιστον 100.420.000 ευρώ, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά ότι ο Κότεν μπορεί να σκηνοθέτησε τον θάνατό του και τώρα να διασκεδάζει με τα χρήματά τους, όταν πρόσεξαν ότι στο πιστοποιητικό θανάτου που εκδόθηκε από νοσοκομείο της Ινδίας το όνομά του ήταν γραμμένο λανθασμένα.

Από τα 122.900.000 ευρώ που είχαν επενδύσει στην εταιρία του Κότεν οι ορκωτοί λογιστές κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο 22.480.000 ευρώ στα διαδικτυακά «πορτοφόλια» της QuadrigaCX, τους κωδικούς πρόσβασης στα οποία γνώριζε μόνο ο Κότεν. Τα υπόλοιπα είχαν κάνει φτερά, καθώς ο Κότεν άδειασε το τελευταίο πορτοφόλι έξι ημέρες πριν από τον θάνατό του.

MR BITCOIN

Η πορεία του Cotten και η ίδρυση της Quadriga

Ο Cotten ήταν ο ιδρυτής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quadriga, κορυφαίας εταιρίας του Bitcoin στον Καναδά.

Ήταν ένας άνθρωπος μανιακός με τους υπολογιστές που ίδρυσε την σωστή επιχείρηση την κατάλληλη στιγμή.

Μεγάλωσε σε έναν ήσυχο προαστιακό δρόμο στο Belleville, μια παραθαλάσσια κοινότητα ανάμεσα στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Οι γονείς του είχαν κατάστημα με αντίκες. Το 2010 αποφοίτησε με πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο. Ο Cotten αποφάσισε να ασχοληθεί με την κρυπτογραφία.

Δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του, ο Cotten μετακόμισε στο Βανκούβερ και εντάχθηκε σε μια ομάδα επιχειρηματιών που ασχολούνταν με το Bitcoin.

Τον Νοέμβριο του 2013, ο Cotten και ένας παλαιότερος συνεργάτης του δημιούργησαν την εταιρία Quadriga coin exchange ή QuadrigaCX. Σε μια μικρή, αναποτελεσματική αγορά, η Quadriga διακρίθηκε γρήγορα.

MR BITCOIN

Ήταν η φθηνότερη, η ταχύτερη, η ασφαλέστερη και η πρώτη πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που κατέχει άδεια επιχειρηματικής δραστηριότητας από την FinTRAC, την αρχή του Καναδά για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με τον θάνατό του, οι επενδυτές έχασαν πάνω από 100.000.000 ευρώ, καθώς, όπως φαίνεται, ο Cotten δεν είχε μοιραστεί με κάποιον συνεργάτη του τους κωδικούς που ξεκλειδώνουν τα ψηφιακά πορτοφόλια των πελατών της.

Το ψηφιακό πορτοφόλι είναι μία εφαρμογή, στην οποία αποθηκεύονται τα κλειδιά που χρειάζονται για να στείλει και να λάβει κάποιος κρυπτονομίσματα. Με τον τρόπο αυτό η εταιρία προστατευόταν από τις επιθέσεις των χάκερς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This