Θράσος δίχως προηγούμενο – Σύρος μετανάστης ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από το Δημόσιο

Must Read

Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Απίστευτο θράσος από Σύρο μετανάστη που τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην χώρα μας και ζητάει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο 68χρονος μετανάστης από την Συρία που σήμερα ζει μόνιμα στην Σουηδία εγείρει αγωγή έναντι εναντίον του Ελληνικού δημοσίου ζητώντας 100.000 ευρώ για τον τραυματισμού κατα την συμπλοκή ανδρών του Λιμενικού με σκάφος διακινητών κοντά στην νήσο Ψέριμο στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014.

Οι άνδρες του Λιμενικού σώματος είχαν προσπαθήσει τότε να αποτρέψουν την αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην Ψέριμο, καταδιώκοντας το σκάφος των διακινητών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου. Τότε λοιπόν και παρά τις επίμονες προτροπές των λιμενικών το σκάφος των διακινητών όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά είχε προσπαθήσει να εμβολίσει το δικό μας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα του Λιμενικού σώματος.

Στην συνέχεια και αφού οι άνδρες του Λιμενικού ακολούθησαν όλους τους κανόνες εμπλοκής πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν το σκάφος. Όταν επιβιβάστηκαν στο παράνομο σκάφος για να συλλάβουν τους διακινητές, διαπίστωσαν πως υπήρχαν δώδεκα άνθρωποι κρυμμένοι στην καμπίνα του σκάφους και κοντά στην μηχανή του, δυο εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί από τις βολές των ανδρών του Λιμενικού.

Οι τραυματίες μετανάστες μεταφέρθηκαν ο ένας με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι Έλληνες Λιμενικοί λοιπόν έκαναν το καθήκον τους προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Θυμίζουμε ότι αυτά είχαν συμβεί πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και επικρατήσει το δόγμα «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». 

Δείτε επίσης: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε εταιρείες και ΕΛ.ΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, στο ίδιο σκάφος επέβαιναν συνολικά 13 μετανάστες και δύο Τούρκοι διακινητές, ενώ από την επιχείρηση τραυματίστηκε ακόμα ένας μετανάστης.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το Λιμενικό ανέφερε:

«Εντοπίστηκε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια. Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.

Ο διακινητής, αγνόησε τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις. Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του.

Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του.

Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα (ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου».

Δείτε επίσης:Το πρόβλημα των καταλήψεων

Οι Έλληνες φορολογούμενοι έκαναν επίσης το καθήκον τους πληρώνοντας για την διάσωση, καθώς και την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εφημερίδες της αριστεράς, καθώς και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσουν ψηλά το θέμα και θα εκδώσουν πύρινες ανακοινώσεις αφού ο καημός τους είναι οι «πρόσφυγες».

Εμείς όμως, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, επικροτούμε τον χειρισμό των ανδρών του Λιμενικού, που προσπάθησαν να φρενάρουν τη βάρκα των διακινητών. Αν φυλάσσονταν τα θαλάσσια σύνορα μας και αν είχε επικρατήσει το δόγμα της αποτροπής τότε δεν θα είχαμε αυτές τις μη διαχειρίσιμες μεταναστευτικές ροές.

Αυτή είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This