Δικάζεται ξανά Γερμανός υπήκοος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Must Read

Σε δίκη για ακόμα μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας παραπέμπεται Γερμανός υπήκοος που ζει με την Ελληνίδα σύζυγο του στην χώρα μας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, επικύρωσε το παραπεμπτικό βούλευμα, απορρίπτοντας την έφεση του κατηγορουμένου στην οποία επικαλούνταν εκκρεμοδικία.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος επικαλείτο εκκρεμοδικία για την νέα παραπομπή του σε δίκη για την κατοχή αυτή τη φορά 338 αρχείων παιδικής πορνογραφίας στα οποία απεικονίζονταν ανήλικοι νηπιακής ηλικίας 4 και 5 ετών σε σκηνές ερωτισμού είτε με ανηλίκους είτε με ενήλικες προς διέγερση και ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του.

Οι δικαστές, υιοθετώντας και την πρόταση του εισαγγελέα, κατέληξαν ότι «η πράξη για την οποία ασκήθηκε η παρούσα ποινική δίωξη είναι διαφορετική κατά τα συγκροτούντα αυτήν στοιχεία και πραγματικά περιστατικά και, παρότι είναι προγενέστερη από τον χρόνο άσκησης της πρώτης ποινικής δίωξης, δεν αποτέλεσε αντικείμενο της πρώτης δίκης, με αποτέλεσμα να μην θεμελιώνεται εκκρεμοδικία, ελλείψει ταυτότητας πράξης».

Στο σκεπτικό του απορριπτικού βουλεύματος γίνεται εκτενή αναφορά στο αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας και με βάση τις αλλαγές που θεσπίστηκαν με το νέο κώδικα ποινικής δικονομίας, ενώ οι δικαστές το αποκαλούν υπαλλακτικώς μικτό αδίκημα και διαρκές.

Δράστες που χρήζουν θεραπείας

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, o εισαγγελέας εφετών Ηλίας Σεφερίδης σκιαγραφεί στην πρόταση του το προφίλ των θυμάτων του εν λόγω αδικήματος αλλά και των δραστών και κάνει λόγο για δράστες με ψυχοπαθολογία και διαταραχή που χρήζουν θεραπείας.

«Διά του ανωτέρω εγκλήματος θυματοποιούνται κυρίως ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια) κυρίως πτωχών οικογενειών, που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους ή με ενήλικες» σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός προσθέτοντας ότι: «Η πορνογραφία ανηλίκων μπορεί να εμφανίζει είτε γυμνό το σώμα ανηλίκων είτε μέρος αυτού είτε ανηλίκους να τελούν ασελγείς πράξεις μεταξύ τους ή με ενήλικες, εικόνες πραγματικές, προσποιητές ή εικονικές. Η απεικόνιση ή αποτύπωση φωτογραφιών ανηλίκων συντελείται με τον σκοπό περαιτέρω διάδοσης αυτών για την ερωτική διέγερση του κατόχου ή λήπτη του υλικού αυτού».

Όσον αφορά στην προσωπικότητα των δραστών, σημειώνει ο εισαγγελέας: «Η κατοχή τέτοιου υλικού επιδεικνύει άτομα με ψυχοπαθολογία και διαταραχή. Η πράξη της παιδικής πορνογραφίας που προβλέπεται στην διάταξη του άρθρου 348 Α του ΠΚ συρρέει φαινομενικά με την διάταξη του άρθρου 29 του νόμου 5060/31 εφαρμοζόμενης στην προκείμενη περίπτωση της αρχής της ειδικότητας, κατά την οποία η δεύτερη πράξη (των ασέμνων εντύπων) που προβλέπεται στην διάταξη του άρθρου 29 του νόμου 5060/31 υποχωρεί έναντι της πρώτης (ειδικής διατάξεως) (ΑΠ 628/2006 Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ). Η συνδρομή περισσοτέρων μορφών του ανωτέρω εγκλήματος λαμβάνονται υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής.

Για την στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων της απόκτησης και κατοχής πορνογραφικού υλικού, που είναι έγκλημα διαρκές, δεν απαιτείται σκοπός του δράστη για περαιτέρω διάθεση αυτού αλλά αρκεί και η κατοχή και απόκτηση του υλικού αυτού προς ιδία χρήση, αφού και δι’ αυτών (των πράξεων) προσβάλλεται η προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των ανηλίκων.
Διά της κατοχής ή αποκτήσεως πορνογραφικού υλικού με ανήλικους πέρα από την έντονη ψυχοπαθολογία του δράστη προσβάλλεται η αξιοπρέπεια της παιδικής ηλικίας. Με την ανωτέρω διάταξη δεν τίθεται περιορισμός της ηλικίας του ανηλίκου. Επομένως περιλαμβάνονται ανήλικοι μέχρι και του 18ου έτους τους συμπληρωμένου (άρθρο 121 του ΠΚ).

Στην παράγραφο 5 της ανωτέρω διατάξεως (άρθρο 348 α του ΠΚ μετά την ισχύ του νέου Ποινικού κώδικα προβλέφθηκε ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση, που αφορά ανηλίκους κάτω των 12 ετών. Η νέα ανωτέρω διάταξη της παραγράφου 5 όπως αναφέρεται ανωτέρω έχει όμως εφαρμογή μετά την θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, αφού η περίπτωση αυτή δεν προβλεπόταν στον καταργηθέντα Ποινικό Κώδικα.

Κατά την παράγραφο 2 της παραπάνω διατάξεως τιμωρείται το έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας και όταν συντελείται με την χρήση του διαδικτύου. Η επέκταση της χρήσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα έχει αναπτύξει και την τάση της διάδοσης του διαδικτυακού εγκλήματος μεταξύ των οποίων είναι και η παιδική πορνογραφία. Οι χρήστες του διαδικτύου εισέρχονται ή διαδίδουν δι΄ αυτού (διαδίκτυο) απεικονίσεις ή αναπαραστάσεις παιδικής πορνογραφίας. Οι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ιστοσελίδες ή δημιουργούν τέτοιες σελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας έναντι αμοιβής ή για λόγους ερωτισμού και ερεθισμού της γενετήσιας επιθυμίας τους».

Συχνά θύματα οι ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου

Συνεχίζοντας ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Η θυματοποίηση των ανήλικων χρηστών του διαδικτύου πλέον έχει γίνει συχνό φαινόμενο. Οι ανήλικοι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται ανέλεγκτα σελίδες ερωτισμού και πορνογραφικού περιεχομένου και παρασύρονται από ενήλικες έναντι υποσχέσεων, καθιστάμενοι θύματα εκμετάλλευσης της ανάγκης, της απειρίας, της κουφότητας λόγω της ανηλικότητας τους, ή περιπίπτουν θύματα απειλής ή άλλων βίας εξαναγκαζόμενοι να συμμετέχουν σε σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου.

Κατά την παράγραφο 4 της παραπάνω διατάξεως κακουργηματοποιούνται οι πράξεις της παραγράφου 1 και 2 όταν αυτές συντελούνται με την εκμετάλλευση των ανήλικων και μάλιστα της απειρίας τους, της ανάγκης, της κουφότητας αυτών, ή με την χρησιμοποίηση ανηλίκων κάτω των δεκαπέντε ετών.

Διαβάστε επίσης: «Καμπάνα» σε κατά συρροή… σάτυρο

Η κακουργηματοποίηση της τελευταίας περιπτώσεως γίνεται χωρίς την συνδρομή των λοιπών αναφερομένων στην αρχή της παραγράφου 4 της ανωτέρω διατάξεως λόγω της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας, που προσβάλλεται με την χρήση της προβολής μέρους του σώματος τους ή ολοκλήρου του σώματος τους γυμνού η σε σκηνές που θίγουν την προσωπικότητα και ανηλικότητα αυτών. Η έννοια του πορνογραφικού υλικού περιγράφεται στην παράγραφο 3 της παραπάνω διατάξεως και συμπεριλαμβάνει τις απεικονίσεις ή αποτυπώσεις σε υλικό φορέα οποιασδήποτε φύσεως είτε έντυπο είτε διαδικτυακό υλικό.

Οι χρήστες του διαδικτύου δημιουργούν σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και για την πρόσβαση των επιθυμούντων την επίσκεψη σ΄ αυτές συντελείται μόνο με την παράδοση των κωδικών έναντι κάποιου ποσού, που καθορίζεται από τον δημιουργό της ιστοσελίδας. Η διάδοση του πορνογραφικού υλικού από χρήστη σε χρήστη, γίνεται και με την αποστολή διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, facebook, twitter κλπ. Η διέγερση της γενετήσιας επιθυμίας με την χρήση του διαδικτύου επιδεικνύει άτομο διαταραγμένο ψυχολογικά χρήζοντα θεραπείας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This