12-8-2020

Υπόθεση Novartis: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ψάχνουν οι εισαγγελείς

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, μέσω της επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένης Τουλουπάκη, έχουν ήδη αποστείλει την τελευταία εβδομάδα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, που συνολικά φθάνουν τα 28, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία με αντικείμενο επί το πλείστον την παροχή πληροφοριών μέσω των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδέχεται να διατηρούν πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επίσης, ζητούν την παροχή στοιχείων από τις αρμόδιες αρχές των χωρών που ζητείται η συνδρομής τους, σχετικά με την τιμολόγηση σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να συγκρίνουν τα δεδομένα και να αξιολογήσουν αν τελικά στην Ελλάδα τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο στην αγορά με σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες.

Υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα

Αν δηλαδή σκευάσματα της πολυεθνικής εταιρίας εμφάνιζαν στην ελληνική αγορά υψηλότερες τιμές από αυτές που κατά μέσο όρο είχαν σε άλλες χώρες.

Κατά τον τελευταίο χρόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει τουλάχιστον 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής, σε Ευρώπη και Αμερική, για την ερευνώμενη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Προανακριτική: Διαφημιστής «καίει» στέλεχος της Νovartis – Την Τρίτη καταθέτει η Ράϊκου 

Καταιγισμό αιτημάτων δικαστικής συνδρομής δέχονται από ελληνικής πλευράς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελβετία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis. H έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη να έχει αποστείλει από την έναρξη του νέου χρόνου μέχρι και σήμερα 28 αιτήματα στην Ευρώπη, ενώ τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα τόσο σε Ευρώπη όσο και Αμερική για την υπόθεση Novartis ξεπερνούν τα 50.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ