Προανακριτική: Διαφημιστής «καίει» στέλεχος της Νovartis – Την Τρίτη καταθέτει η Ράϊκου 

Must Read

Μαχαίρια έβγαλαν δυο πρώην συνεργάτες, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Ειδικότερα  ο διαφημιστής  Εμμανουήλ Βουλκίδης, με την κατάθεσή του στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να «καίει» το πρώην στέλεχος της Novartis Φιλίστωρα Δεσταμπασίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βουλκίδης υποστήριξε ότι μέσα σε μια πενταετία έδωσε περίπου 400.000 ευρώ στον κ. Δεσταμπασίδη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το εν λόγω πρόσωπο στα μέλη της προανακριτικής κυριαρχεί η εντύπωση πως είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες και συγκεκριμένα  αυτός με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης».

Ο διαφημιστής φέρεται να είπε μεταξύ άλλων πως του πρότεινε να ενταχθεί και  στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. «Βρεθήκαμε σε καφέ των Αμπελοκήπων παρουσία αστυνομικού και ο Δεσταμπασίδης μου πρότεινε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας. Μάλιστα μου είπε ότι ο αστυνομικός είχε ασχοληθεί με πολλές διεθνείς δίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «εγώ τους απάντησα ότι δεν έχω τίποτα εναντίον πολιτικών. Στην συνέχεια με κάλεσαν ως ύποπτο».

Ο κ. Βουλκίδης -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- επισήμανε ότι ο κ. Δεσταμπασίδης αποφάσιζε για τη διανομή της διαφήμισης της φαρμακοβιομηχανίας. Κατά τους ισχυρισμούς του το εν λόγω άτομο το 2009 του είπε πως θα του έδινε διαφήμιση από την εταιρεία αλλά θα έπρεπε να επιστρέψει μέρος των χρημάτων στον ίδιο. «Ο Δεσταμπασίδης μου πρότεινε να μου δίνει περισσότερες δουλειές της Novartis και να παίρνει προμήθεια. Πήρε από εμένα συνολικά 400.000 ευρώ. Σε κανέναν άλλον δεν έδωσα χρήματα, μονό στον Δεσταμπασίδη για δουλείες που έγιναν αλλά ήθελε προμήθεια. Μάλιστα μου ζήτησε να κάνουμε εταιρεία και έχω μαζί μου τα χειρόγραφα του και το draft του συμφωνητικού».
Αναφορικά με τη σχέση που είχε με την εταιρεία Novartis φέρεται να έγινε ο ακόλουθος διάλογος με τον βουλευτή της ΝΔ Θ. Πλεύρη :

Θ. Πλεύρης: Ποια η σχέση σας με την εταιρεία Νοβάρτις;

Εμμ. Βουλκίδης: Η σχέση μου με την εταιρεία Νοβάρτις ξεκίνησε από το 1996. Το τελευταίο διάστημα συνεργαζόμουν με τον κ.Δεστεμπασίδη που ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας του εταιρικού προφίλ της εταιρείας. Σύμβαση με την εταιρεία δεν είχα. Μου ανέθεταν κάθε φορά μία δουλειά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε καταθέσει οτι επιστρέφατε χρήματα στον κ.Δεστεμπασίδη ως προμήθεια για να σας αναθέτει δουλειές.

Εμμ. Βουλκίδης: Βεβαίως. Όταν ανέλαβε ο κ.Δεστεμπασίδης, μου είπε ότι για να μου αναθέτει δουλειές της εταιρείας θέλει προμήθεια.

Θ. Πλεύρης: Με τον κ.Φρουζή είχατε συνεργασία;

Εμ. Βουλκίδης: Όχι. Ποτέ. Με κανέναν Γενικό Διευθυντή εταιρείας δεν είχα.

Θ. Πλεύρης: Καταθέσατε οτι μόνο στον κ.Δεστεμπασίδη έχετε δώσει χρήματα.

Εμμ. Βουλκίδης: Στον μόνο άνθρωπο που έχω δώσει χρήματα είναι στον κ.Δεστεμπασίδη. Σε κανέναν άλλο δεν έχω δώσει χρήματα ποτέ. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχε ζητήσει να κάνω μια άλλη εταιρεία αλλά εγώ δεν δέχτηκα. Έχω και έγγραφα αυτής της προτάσεώς του. Και μάλιστα χειρόγραφα δικά του. Όταν κληθώ στον ανακριτή, αυτά τα χειρόγραφα του Δεστεμπασίδη θα τα καταθέσω.

Θ. Πλεύρης: Τι έχετε να μας πείτε για αυτά που σας κατηγορούν οτι επιστρέφατε χρήματα στη Νοβάρτις για γίνουν κάποιες αθέμιτες συναλλαγές;

Εμμ. Βουλκίδης: Από τα ηλεκτρονικά τιμολόγια φαίνονται όλα τα πραγματικά ποσά που έχει λάβει η εταιρεία μου. Δεν υπήρχαν εικονικά τιμολόγια. Τα χρήματα που έδινα στον κ.Δεστεμπασίδη έβγαιναν από τα κέρδη μου. Αυτά που με κατηγορούν είναι εξωφρενικά. Μέσα στη δικογραφία γίνεται μία αναφορά για διαφήμιση στο γήπεδο Βριλησσίων ότι τάχα δεν έκανα εκεί διαφήμιση. Δύο χρόνια υπήρχε εκεί διαφήμιση.

Θ. Πλεύρης: Πόσα χρήματα δώσατε στον κ.Δεστεμπασίδη.

Εμμ.Βουλκίδης: Έχω δώσει περίπου 400.000€ μέσα σε πέντε έξι χρόνια. Μόνο στον Δεστεμπασίδη και σε κανέναν άλλο.
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το σημείο που φέρεται να δίνει διευκρινήσεις απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τη κίνηση των χρημάτων υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε έδωσε χρήματα σε πολιτικούς   :

Β. Κεγκερογλου: Αυτά τα 433.000€ τα δώσατε στον κ.Φρουζή;

Εμμ. Βουλκίδης: Όχι. Με τον κ.Φρουζή ποτέ δεν συνεργάστηκα. Έχουμε συναντηθεί μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις

Β. Κεγκέρογλου: Ο Μάξιμος Σαράφης λέει οτι δίνατε χρήματα στον κ.Φρουζή ή στον κ.Μανιαδάκη για να τα δώσει σε πολιτικούς

Εμμ. Βουλκίδης: Είναι αναληθές. Ποτέ δεν τους έδωσα χρήματα ούτε τους συνάντησα

Β. Κεγκέρογλου: Τα χρήματα αυτά είναι επί υπουργίας επτά πολιτικών. Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα στον Λοβέρδο;

Εμμ. Βουλκίδης: Όχι.

Β. Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Λυκουρέντζο ή Σαλμά;

Εμμ. Βουλκίδης: Όχι.

Β. Κεγκέρογλου: Σας είπε ποτέ ο Δεστεμπασίδης οτι έδωσε χρήματα σε Υπουργό;

Εμμ.Βουλκίδης: Όχι.

Β.Κεγκέρογλου: Πως γίνονταν οι καταβολές στον Δεστεμπασίδη;

Εμμ. Βουλκίδης: Του τα έδινα στο χέρι.

Β. Κεγκέρογλου: Σας έχουν προτείνει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς να γίνετε προστατευόμενος μάρτυρας;

Εμμ. Βουλκίδης: Ναι. Αρκεί να έχω κάτι να πω. Όταν όμως κατέθεσα το υπόμνημά μου στην κ.Τουλουπάκη, δεν της άρεσε που κατέθετα στοιχεία εναντίον του Δεστεμπασίδη. Σε ό,τι αφορά το καθεστώς προστασίας, αυτό μου το έχει προτείνει και ο κ.Δεστεμπασίδης. Μου πρότεινε να γίνω προστευόμενος μάρτυρας. Και πριν περίπου ένα χρόνο συνάντησα σε ένα καφέ στους Αμπελόκηπους, το «ΑΓΟΡΑ», μαζί με τον Δεστεμπασίδη έναν κύριο από τη ΓΑΔΑ που ήταν υπεύθυνος του τμήματος προστασίας μαρτύρων που μου είπε ότι έχει βρεθεί σε πολλές δίκες και αν έχω να καταθέσω κάτι μπορώ να μπω σε προστατευόμενος μάρτυρας. Μου έδωσε μάλιστα και ένα χαρτί με τη σχετική διάταξη. Και μου είπε, αν θέλω, να πάμε στη ΓΑΔΑ να καταθέσω. Άφησε μάλιστα πάνω στο τραπέζι μία κάρτα του αλλά την πήρε ο Δεστεμπασίδης. Αυτή τη συνάντηση την κανόνισε ο Δεστεμπασίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα όσα  φέρεται να είπε στην Προανακριτική ο κ. Βουλκίδης, τα ανέφερε και στη κατάθεση του στην εισαγγελία Διαφθοράς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της άλλης πλευράς που προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή η Ελένη Ράικου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This