Στο κελί του επιστρέφει ο δολοφόνος της Σούζαν Ίτον, Γιάννης Παρασκάκης

Must Read

Λίγο πριν συμπληρώσει δύο μήνες στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά ψυχιατρικών εξετάσεων, έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλει από την πρώτη στιγμή η υπεράσπισή του, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Σούζαν Ιτον, Γιάννης Παρασκάκης, αναμένεται να επιστρέψει στο κελί του.

Ο 27χρονος αγρότης και πατέρας δύο παιδιών τις επόμενες ημέρες θα μεταχθεί πίσω στις Φυλακές της Τρίπολης, καθώς ολοκληρώθηκε η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το πόρισμα της οποίας θα αποτελέσει «κλειδί» στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου τον περασμένο Ιούλιο στο Κολυμπάρι Χανίων και σημαντικό στοιχείο για τη δικογραφία.

Ο killer των Χανίων τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει «βιολί», αρνούμενος πλέον ότι βίασε την άτυχη επιστήμονα, βασιζόμενος προφανώς στο αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων του DNA που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο και το οποίο έδειξε πως δεν υπήρξε βιασμός της Ίτον από τον 27χρονο.

«Δεν την άγγιξα καθόλου»

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «δεν την άγγιξα καθόλου», αν και πριν από αυτό είχε κάνει δηλώσεις περί σκοτεινών δυνάμεων που, όπως είχε πει, τον… κυρίευαν και δεν καταλάβαινε τι έκανε, οπότε κρίθηκε ως βασική προϋπόθεση για να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα, η νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική για να αποφανθούν οι ειδικοί αν τελικά πάσχει από ψυχική νόσο ή όχι. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα κινηθούν διαδικασίες από την υπεράσπισή του για συμπληρωματική κατάθεση.

Ο Παρασκάκης είχε σοκάρει το πανελλήνιο το καλοκαίρι όταν ομολόγησε στον ανακριτή την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της Σούζαν Ιτον, η οποία βρισκόταν στο Κολυμπάρι ως ομιλήτρια σε διεθνές συνέδριο Βιολογίας, το οποίο διεξαγόταν στην Ορθόδοξη Ακαδημία.

Δείτε επίσης: Υπόθεση Novartis: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ψάχνουν οι εισαγγελείς

Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα άτομα που την είδαν, είχε παίξει πιάνο και γύρω στις 18.00 έφυγε για να πάει για τρέξιμο αφού έλειπαν τα αθλητικά παπούτσια της από το δωμάτιό της, στο οποίο όμως υπήρχαν το κινητό της και το διαβατήριό της.

Το πτώμα της βρέθηκε έξι μέρες μετά, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή Πυργιανά, μέσα σε υπόγειο τούνελ, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως πυριτιδαποθήκη από τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This