Ρόδος: Στο εδώλιο 46χρονη που κατέθεσε ψεύτικα δικαιολογητικά για να προσληφθεί ως νοσηλεύτρια

Must Read

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει μια πρώην νοσηλεύτρια, μητέρα τριών παιδιών, η οποία κατηγορείται ότι για να προσληφθεί χρησιμοποίησε πλαστό απολυτήριο γυμνασίου.

Η 46χρονη κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως, από την οποία ο υπαίτιος που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας το Ελληνικό Δημόσιο και απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της οποίας το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία είναι το ποσό των 95.500 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται ότι τελέστηκαν τα αδικήματα από την κατηγορουμένη είναι από τον Οκτώβριο του 2006 ως και την 1η Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», αρχικά η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στην ανάκριση, καθώς οι κατηγορίες που είχαν ασκηθεί σε βάρος της 46χρονης ήταν σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα η ίδια είχε απολογηθεί πριν από τρία χρόνια ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ρόδου, στο οποίο αρνήθηκε όσα της καταλογίζονται και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης

Η 46χρονη είπε ότι είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε με τη βοήθεια των γονιών της, κυρίως. Τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσε να βρει μια σταθερή δουλειά για να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της, ενώ εντάχθηκε και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την εν γένει επιμόρφωσή της.

Δείτε επίσης: Στα… μαλακά οι συνοδοί που ξέχασαν παιδί σε σχολικό – «Έφαγαν» έξι μήνες με αναστολή

Όμως, παρά τις προσπάθειές της, δεν είχε καταφέρει να βρει μια σταθερή δουλειά κι έτσι τον Οκτώβριο του 2006 κατέθεσε τα δικαιολογητικά της στον διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα τον Μάιο του 2008 να διοριστεί στην Υ.Ε. (Υποχρεωτική Εκπαίδευση, δηλαδή στην κατώτατη υπαλληλική κατηγορία) του βοηθητικού προσωπικού σε ίδρυμα της Ρόδου.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι στον φάκελο που υπέβαλε για την πρόσληψή της μέσω ΑΣΕΠ συμπεριλαμβανόταν και απολυτήριο γυμνασίου το οποίο ήταν πλαστό καθώς δεν είχε αποφοιτήσει. Μάλιστα, φέρεται ότι προσκόμισε το ίδιο έγγραφο και για την εγγραφή και τη φοίτησή της σε σχολή βοηθών νοσηλευτών, αλλά και για την πρόσληψή της στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This