Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε άνω-κάτω το ΣτΕ εκπροσωπώντας τον Mr. Bitcoin!

Must Read

«Φωτιές» άναψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την… επεισοδιακή αγόρευσή της στο ΣτΕ, μέσω της οποίας διατύπωσε ποικιλοτρόπως το αίτημα του πελάτη της, του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ (γνωστού ως Mr. Bitcoin) να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του στην Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, η δικηγόρος του Βίννικ, η οποία, ως φαίνεται, θυμήθηκε τις… παλιές καλές ημέρες, όπου τελούσε πρόεδρος της Βουλής, υπέβαλε συνολικά δύο αιτήματα αναβολής, τρία αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, ένα αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για μία ώρα, ένα αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και ένα αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει… νηφαλιότητα στην δικαστική αίθουσα!

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν δίστασε να προβεί ακόμη και σε καταγγελίες σε βάρος της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υποστηρίζοντας ότι «η κυρία Σακελλαροπούλου προσαρμόζεται στα θέλω της διοίκησης και το ΣτΕ προσαρμόζεται στις επιθυμίες της Κυβέρνησης».

Οι δικαστές, οι οποίοι… ανεβοκατέβαιναν από την έδρα, προκειμένου να εξετάσουν τα αιτήματα της δικηγόρου υπεράσπισης, απέρριψαν ομόφωνα όλα τα αιτήματα με παρεμπίπτουσες αποφάσεις.

Απανωτά τα αιτήματα και οι απορρίψεις

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 11/1, όπου η πρόεδρος του ΣτΕ εκφώνησε την υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε αναβολή της συζήτησης, επικαλούμενη ποικίλους λόγους, όπως, για παράδειγμα, πως την Παρασκευή 10/1 είχε υποβάλλει νέα αίτηση ακύρωσης του εντολέα της, ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα Ρώσικα τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι έχουν αποκρυβεί έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν στο ΣτΕ, ότι η κυρία Σακελλαροπούλου αρνήθηκε να της γνωστοποιήσει τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, ακόμη και πως δεν είναι νόμιμη η… συγκρότηση της Ολομέλειας!

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε ομόφωνα και, όταν ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης αργά το μεσημέρι, η δικηγόρος προχώρησε στην υποβολή νέου αιτήματος αναβολής, κατηγορώντας την κ. Σακελλαροπούλου για παράβαση καθήκοντος και θέτοντας, παράλληλα, θέμα μη νόμιμης συμμετοχής στην σύνθεση της Ολομέλειας του συμβούλου Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκη, επειδή είχε διατελέσει κατά το παρελθόν σύμβουλος σε υπουργούς Δικαιοσύνης και έπρεπε να δηλώσει από μόνος του κώλυμα.

Ακολούθησαν αιτήματα αυτοεξαίρεσης από την Αικ. Σακελλαροπούλου και τον Βασίλη Ανδρουλάκη, τα οποία απορρίφθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο, που, κατόπιν, αποσύρθηκε σε διάσκεψη.

Στην συνέχεια  η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Σακελλαροπούλου, για προφανή μεροληψία σε βάρος του εντολέας της και θετική συμπεριφορά υπέρ της Κυβέρνησης και του Δημοσίου, ενώ το κλίμα πυροδοτήθηκε εκ νέου, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι το ΣτΕ συνιστά «στρατιωτική επιτροπή», με αποτέλεσμα η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος να αντιδράσουν άμεσα.

Η συνήγορος του Mr. Bitcoin επανήλθε, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για μια ώρα, προκειμένου για να στείλει η νομική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κάποια έγγραφα που είχε ζητήσει για την εκδικαζόμενη υπόθεση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Αιχμές για αμερικανικές πιέσεις

Μετά την απόρριψη των αιτημάτων της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η δίκη διεκόπη για 20 περίπου λεπτά, για να διαβιβαστούν κάποια έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη διάρκεια της αγόρευσής της, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές για αμερικανικές πιέσεις προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά, τόνισε πως στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης δεν δικαιολογείται το γιατί ο εντολέας της, δεν εκδίδεται στη χώρα του τη Ρωσία, όπως επιθυμεί ο ίδιος.

Τόνισε, επίσης, πως ο εντολέας της δεν έχει λάβει γνώση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς αυτή ακόμη δεν έχει μεταφραστεί στα Ρωσικά, ενώ, επισήμανε, παράλληλα, πως ο εντολέας της από τις 20 Δεκεμβρίου του 2019 βρίσκεται σε απεργία πείνας, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνονται 30 μήνες προφυλάκισης του.

Επιπλέον, έκανε λόγο για μία υπόθεση εξαιρετικά σύνθετη νομικά, τονίζοντας πως ούτε η ίδια, αλλά ούτε ο εντολέας της είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστούν, τονίζοντας, παράλληλα, πως παραβιάζεται το δικαίωμα του Αλεξάντερ Βίννικ στη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Novartis: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ψάχνουν οι εισαγγελείς

Από την πλευρά της, η νομική παραστάτης του ελληνικού δημοσίου τόνισε πως τα ζητήματα έκδοσης ρυθμίζονται από τις διεθνείς συμβάσεις και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ η σύμβουλος του ΝΣΚ επισήμανε πως, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε μία συρροή αιτημάτων έκδοσης, και ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

Η απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This