10-7-2020

Η Γιάννα Παπαδάκου μήνυσε τον επιχειρηματία Μιωνή και δημοσιογράφους για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Μήνυση κατά του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, και δημοσιογράφων έχει καταθέσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου για το αδίκημα της ανακοίνωσης και επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονταν λεπτομερώς σε κατάσχεση που πραγματοποίησαν δικαστικοί επιμελητές στο διαμέρισμα της γνωστής δημοσιογράφου.

Στα δημοσιεύματα αυτά, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονταν λεπτομέρειες δικαστικής διένεξης που είχε η κυρία Παπαδάκου με τον κ. Μιωνή, λεπτομερής λίστα με όλα τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της, αλλά και πληροφορίες και εκτιμήσεις για όσα διημείφθησαν κατά την παρουσία των δικαστικών επιμελητών εκεί.

Δείτε επίσης: Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της Τοπαλούδη: «Αν δεν πάνε ισόβια, θα τους σκοτώσω εγώ» – Στο νοσοκομείο η μάνα, που κατέρρευσε

Όπως αναφέρει η κυρία Παπαδάκου στη μήνυσή της, «ο Σάμπυ Μιωνής, παρανόμως και δολίως, διέθεσε στους λοιπούς μηνυομένους αντίγραφα δικογραφιών, κατατεθειμένα δικόγραφα και δικαστικές αποφάσεις», στα οποία εμπλέκεται ως διάδικος, ενώ η ίδια δεν είχε ενημερωθεί ούτε είχε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή της «για τη δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», αλλά και ούτε τα είχε ποτέ δημοσιοποιήσει αυτοβούλως. Η κυρία Παπαδάκου υποστηρίζει ακόμη πως η δημοσιοποίηση αυτών των δεδομένων έγινε «κατόπιν παραινέσεων, πειθούς και φορτικότητας, που προκάλεσε» ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας στους δημοσιογράφους με σκοπό τον διασυρμό της και την ικανοποίηση της «αρένας» με μία «απολύτως λαϊκίστικη ανάλυση».

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάκρισης, έχουν κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες και σύντομα θα οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Για την ιστορία, στις 28 Μαΐου 2019, ο Άρειος Πάγος είχε δικαιώσει τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία και πρόεδρο του Ισραηλινοελληνικού επιμελητηρίου, Σάμπυ Μιωνή, κρίνοντας ομόφωνα ότι η απόφαση του Αγγλικού δικαστηρίου κατά της Γιάννας Παπαδάκου για δυσφήμιση του επιχειρηματία είναι εκτελεστή στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, το θέμα έφτασε ως την κατάσχεση του σπιτιού της…

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ