Εκκενώσεις Κουκάκι: Η εισαγγελία έριξε… το μπαλάκι στους αστυνομικούς για το «χάδι» στους συλληφθέντες

Must Read

«Εξηγήσεις» για τη δίωξη «χάδι» που ασκήθηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων κατά την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι, το περασμένο Σάββατο, έδωσε χθες, μέσω ανακοίνωσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, επιρρίπτοντας ωστόσο ευθύνες στην… Αστυνομία!

Οι εισαγγελικές Αρχές πέταξαν το μπαλάκι στους αστυνομικούς που συνέλεξαν το υλικό της προανάκρισης, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι με τα στοιχεία της δικογραφίας που έφτασαν στα χέρια τους οι πλημμεληματικές διώξεις ήταν μονόδρομος!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που πυροδότησε η ασκηθείσα δίωξη, αποφάσισε να… αμυνθεί επιτιθέμενη, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης» αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή του ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Β. Ιωαννίδης, ως απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκαν οι εισαγγελείς, διευκρινίζοντας μάλιστα πως «μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί

Σε βάρος των 20 συλληφθέντων της διπλής επιχείρησης της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου ασκήθηκαν την Κυριακή διώξεις κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων.

Δείτε επίσης: Μητέρα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε την 17χρονη κόρη της μέσα στο σπίτι τους

Τη Δευτέρα, οι κατηγορούμενοι επρόκειτο να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για τα τέλη του μήνα και όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις επιχειρήσεις εκκένωσης των κτιρίων στο Κουκάκι οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί βροχή από πέτρες και μπάζα, με αποτέλεσμα έξι εξ αυτών να τραυματιστούν.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί έκαναν λόγο για δολοφονική επίθεση σε βάρος τους, ενώ έχουν ήδη αναθέσει στους δικηγόρους τους «να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες».

Ζητούν να γίνει κακούργημα το πλημμέλημα

Aπό την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής έκανε καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ‎Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στο Κουκάκι και τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σταματάκης και ο αντιπρόεδρος Σπήλιος Κρικέτος, υποσηρίζουν πως οι επιθέσεις που έγιναν από τους αντιεξουσιαστές ήταν συντονισμένες, προσχεδιασμένες με πέτρες, ξύλα και τσιμεντόλιθους που είχαν σκοπό να προκαλέσουν, θάνατο, ή βαριά σωματική βλάβη των αστυνομικών.

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που οι εισαγγελικές αρχές χειρίστηκαν το θέμα των διώξεων, λέγοντας: «η συμπεριφορά του Εισαγγελικού λειτουργού που άσκησε τη δίωξη, αν μη τι άλλο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που τελούνται από ομάδες ατόμων, τα οποία ενεργούν οργανωμένα θέτοντας τους πολίτες σε σοβαρό κίνδυνο, αψηφώντας δε και χλευάζοντας τις διωκτικές αρχές, κατά των οποίων επιτίθενται με άμεσο δόλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση”,

Τέλος ζητούν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί: «σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου, αφού γίνει ορθός χαρακτηρισμός των πράξεων που τέλεσαν οι συλληφθέντες καταληψίες, να διωχθούν για τις πράξεις αυτές και ενδεχομένως να ελεγχθούν πειθαρχικά οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί που, κατά την άποψή μας, δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους όπως επιβαλλόταν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This