Προανακριτική: Η Ράικου αδειάζει τον Αγγελή κι ο Παπαγγελόπουλος «χρειάζεται τηλεμαραθώνιο για ν’ απαντήσει στα ψέματά της»!

Must Read

Σε μεγαλοπρεπές άδειασμα ολκής στον Ιωάννη Αγγελή προχώρησε η Ελένη Ράικου, κατά τη δεύτερη ημέρα της πολυαναμενόμενης κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή που αποδείχθηκε “άνθρακας”. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς που επιχείρησε με κάθε τρόπο να καταστήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ένοχο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη χωρίς όμως στοιχεία, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον κ.Αγγελή, καθώς ερωτηθείσα για τα στοιχεία που έδωσαν οι Αμερικανοί του FBI στον αντιεισαγγελέα, σχολίασε: «Αν ερχόταν σε μένα το στικάκι θα το άνοιγα, θα έπαιρνα την πληροφορία, θα την αξιολογούσα και θα υπέβαλα αίτημα δικαστικής συνδρομής».

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς όχι μόνο “έκαψε” το συνάδελφό της αλλά και αποδείχθηκε κατώτερη των “γαλάζιων” προσδοκιών. Υπέπεσε σε ουκ ολίγες αντιφάσεις, καθώς αν και ισχυρίστηκε αρχικώς ότι οι δικαστικές έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία με ευθύνη Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη, στη συνέχεια κατέθεσε ότι «δεν είχα αποκλείσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα μου».

Την ίδια ώρα, η κ.Ράικου προκλητικότατα κατέθεσε ότι “από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου“, δηλώνοντας ότι ο σύζυγός της δεν αναγνωρίζει το ένα έμβασμα των χιλιών ευρώ. Αναφορικά με τον κ.Παπαγγελόπουλο, επανέλαβε τις γνωστές αστήρικτες καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, όχι μόνο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και σε άλλες, ισχυριζόμενη ότι της ζήτησε να μην περαιώσει τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικής, στην οποία, όπως κατέθεσε,  εμπλέκεται ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Διαφημιστής «καίει» στέλεχος της Νovartis – Την Τρίτη καταθέτει η Ράϊκου 

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά της περί…ενδέκατου πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, καθώς είπε ότι είχε εντοπίσει στη λίστα με τους παραλήπτες των 118 εκατ. από την Novartis «ένα όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού, εκτός των “δεκα”», με βουλευτές να διαρρέουν ότι πρόκειται για τον Γιάννη Ραγκούση. Όταν, ωστόσο, ερωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εάν εννοεί τον ίδιο, η κ.Ράικου υποστήριξε ότι μίλησε για όνομα που απλώς ταιριάζει με όνομα πολιτικού. Και τελικά αποδείχθηκε ότι στη λίστα με τα εμβάσματα της Νovartis υπάρχει ένας… Γιάννης Ραγκούσης, ιατρός με έδρα την Παροικιά!

Οργή και πυρά από τον Παπαγγελόπουλο!

Την οργή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκάλεσαν οι αστήρικτοι ισχυρισμοί της Ελένης Ράικου στην Προανακριτική, η οποία, χωρίς να παραθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τον κατηγόρησε ως ενορχηστρωτή της δήθεν σκευωρίας. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε ότι «απαντώ στα ψέματα», επισημαίνοντας ότι «είναι τόσα πολλά και τόσο χονδροειδή τα ψέματά της που χρειάζεται τηλεμαραθώνιος, για να τα αναλύσουμε».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «δεν πίεσα ποτέ την κυρία Ράικου» και «δεν είχα κανέναν λόγο να κάνω συμβόλαιο εναντίον της», ενώ αναρωτήθηκε με νόημα «γιατί έκανε παρέα μαζί μου, αφού ήμουν ο Ρασπούτιν».

Σε σχέση με την αναφορά της κυρίας Ράικου ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος άσκησε πιέσεις για να αποκτήσουν οι εισαγγελείς από τον Φαλτσιάνι τη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρώην υπουργός απάντησε: «Τιμή μου και καμάρι μου. Αυτή τι ζόρι τραβάει;», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα αποκαλυφθεί εν ευθέτω χρόνω ότι η Ελένη Ράικου ήταν η εισαγγελέας… Προστασίας της διαφθοράς και τόνισε πως δεν εκδιώχθηκε, αλλά παραιτήθηκε. «Εγώ το μόνο που ξέρω και μπορώ να μιλήσω με στοιχεία», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, «είναι για τα συμβόλαια θανάτου με τις υπερσυνταγογραφήσεις για τους δυστυχισμένους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα, που δεν χρειάζονται, και για τους δύστυχους οικείους τους, που τους απομυζούν, κι όλα αυτά για ένα χαρτζιλίκι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This