«Έφαγε» 18 χρόνια φυλακή, επειδή βοήθησε πρόσφυγες να γυρίσουν στην Τουρκία!

Must Read

Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση, επειδή βοήθησε πρόσφυγες να φύγουν από τη χώρα! Όσο και αν ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, είναι πέρα για πέρα αληθινό περιστατικό. Το Εφετείο Θράκης τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 ετών, διότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου την ώρα που επιχειρούσε να επαναπροωθήσει στην Τουρκία εννέα Σύρους πολίτες, οι οποίοι ήταν ήδη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, με δελτία ασύλου που είχαν στην κατοχή τους.

Πάντως, η κατηγορία που αποδόθηκε στον 75χρονο ήταν αυτή της διακίνησης μεταναστών, δηλαδή ότι προωθούσε παράνομους μετανάστες χωρίς χαρτιά εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι εννέα Σύροι πρόσφυγες (δύο οικογένειες) είχαν έρθει στη χώρα μας με τα μεγάλα καραβάνια την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης. Πέρασαν όλες τις διαδικασίες καταγραφής και τους δόθηκε καθεστώς ασύλου. Ωστόσο, οι ίδιοι απογοητεύτηκαν από τις συνθήκες διαβίωσης που συνάντησαν στη χώρα μας και τελικά πήραν την μεγάλη απόφαση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο, μέσω Τουρκίας.

Φτάνοντας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Σύροι αναζήτησαν τρόπο να πάνε στην Τουρκία. Στην όχθη του Έβρου συνάντησαν τον 75χρονο Έλληνα ερασιτέχνη ψαρά και του ζήτησαν να τους μεταφέρει με τη βάρκα του στην Τουρκία. Εκείνος συμφώνησε έναντι αμοιβής, ζητώντας 50 ευρώ ανά άτομο, εξαιρώντας τα παιδιά, δηλαδή συνολικά θα λάμβανε 200 ευρώ. Ωστόσο, προτού ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων με τη βάρκα του ψαρά, συνελήφθησαν όλοι από Έλληνες συνοροφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή.

Τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε για διακίνηση μεταναστών, που αφορά και σε περιπτώσεις επαναπροώθησης προσφύγων από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Η ποινή του ήταν δύο χρόνια για κάθε διακινούμενο πρόσωπο, δηλαδή 18 χρόνια, που όμως συγχωνεύτηκαν σε έξι χρόνια φυλάκισης και η ποινή μετατράπηκε σε χρηματική. Ο 75χρονος ψαράς πρέπει τώρα να βρει 24.000 ευρώ, ώστε να μην μπει στη φυλακή.

Δείτε επίσης: ΝΔ όπως ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό! Τάζουν αντισταθμιστικά οφέλη στους νησιώτες που δεν «τσιμπάνε»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This