Δευτέρα 2/8/2021

ΝΔ όπως ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό! Τάζουν αντισταθμιστικά οφέλη στους νησιώτες που δεν «τσιμπάνε»

Είναι απίστευτες οι κωλοτούμπες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό καθώς η ΝΔ φαίνεται πως ξέχασε ότι έλεγε προεκλογικά και τώρα έρχεται σιγά σιγά και συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμμή που τώρα βγαίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και από τα στελέχη του επανιδρυθέντος υπουργείου είναι η εξής: «το μεταναστευτικό είναι πολυσύνθετο πρόβλημα το οποίο προεκλογικά ίσως το είχαμε υποτιμήσει», «είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που θα απασχολήσει την ανθρωπότητα ολόκληρο τον 21ο αιώνα», «δεν τίθεται ζήτημα αλλοίωσης πληθυσμού, η ταυτότητα μας δεν κινδυνεύει από κανένα» και άλλα τέτοια, που ακούγονται γνώριμα, αφού ακριβώς τα ίδια έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, αυτή η νέα γραμμή έρχεται σε αντίθεση με ότι λεγόταν προεκλογικά με συνέπεια οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί να γυρίζουν μπούμερανγκ. Προσπαθώντας να κάμψει τις αντιστάσεις η κυβέρνηση τάζει στους νησιώτες παροχές και ανταποδοτικά οφέλη για να δεχτούν τις κλειστές δομές, αλλά ο κόσμος στα νησιά δεν «τσιμπάει».

Την σκυτάλη του αγώνα ενάντια στην αλλοίωση πληθυσμού που επιχειρείται στα νησιά μας παίρνει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Η συγκεκριμένη επιτροπή καλεί τον κόσμο στην Σάμο να μην «μασήσει» στην επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης, η οποία με ψεύτικα νούμερα, παχιά λόγια και υποσχέσεις αποσκοπεί στο να τους πείσει να δεχτούν  «τα καταστροφικά υπερκέντρα-πόλεις» όπως τα χαρακτηρίζουν.

Σε δελτίο τύπου της επιτροπής, στηλιτεύονται ως ψέμματα τα όσα λέει η κυβέρνηση για κλειστά κέντρα. Πράγματι, σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ, ο αιτών άσυλο μπορεί να κινηθεί ελεύθερα παντού στην χώρα. Συνεπώς, όπως και στο έγγραφο αναφέρεται, τα περίφημα «κλειστά κέντρα» θα είναι… ημίκλειστα. Στην πραγματικότητα δηλαδή μόνο ένα μήνα θα κρατείται κάποιος, μέχρι δηλαδή να εξεταστεί η αίτηση του.

Δείτε επίσης: «Εμφύλιος» στη Λέσβο για την κλειστή δομή στη Μόρια – Που ποντάρει η Κυβέρνηση

Επιπλέον και η χωρητικότητα είναι ένα άλλο θέμα το οποίο συζητούν παντού στα νησιά και επίσης αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα. Οι νησιώτες κάνουν λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης όταν ακούν για κλειστά κέντρα με πρόβλεψη για σοβαρά μικρότερη χωρητικότητά από αυτή των ήδη υπαρκτών δομών. 

«Η αρχική χωρητικότητα (7000) η οποία είχε λεπτομερώς “υπολογισθεί και σχεδιασθεί” ότι θα έλυνε το πρόβλημα, έγινε “ταβάνι” 4000. Αλήθεια, ποιος μαθηματικός αλγόριθμος υπολόγισε ότι και η νέα μειωμένη χωρητικότητα θα έλυνε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την προηγούμενη;» αναφέρεται στον εν λόγω έγγραφο.

Τα πράγματα είναι σοβαρά για την κυβέρνηση. Οι νησιώτες εξελίσσονται σε… Μακεδονομάχους, δεν πιστεύουν στις κυβερνητικές εξαγγελίες και θεωρούν πως υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο για την μετατροπή των νησιών σε απέραντα πάρκιν «προσφύγων» Τι περιμένει το Μαξίμου είναι άγνωστο. Ποντάρει σε μια πιθανή κυβίστηση των τοπικών αρχών; Ποντάρει στην εξαγορά συνειδήσεων μέσω των περίφημων «αντισταθμιστικών οφελών»; Ποντάρει στα όσα πρότεινε ο Κουμουτσάκος στο Ζάγκρεμπ; (Μεταναστευτικό: Προτάσεις Κουμουτσάκου προς την ΕΕ, υπό την αίρεση της καλής διάθεσης της Τουρκίας…)

Άγνωστο… Ωστόσο τα σχέδια δεν προχωρούν, η άνοιξη είναι κοντά, οι αντιστάσεις δεν φαίνεται να κάμπτονται και τα όσα προτείνει ο Κουμουτσάκος για συνολική Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση τίθενται όλα υπό την αίρεση της συνεργασίας των Τουρκικών αρχών…

82934737 2955811404450926 8319114574452228096 n

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ