Μεταναστευτικό: Προτάσεις Κουμουτσάκου προς την ΕΕ, υπό την αίρεση της καλής διάθεσης της Τουρκίας…

Must Read

Προτάσεις για την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων των διακινητών κατέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Αναλυτικά η Ελληνική πρόταση:

  • 1.      Αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Europol, FRONTEX, Interpol και EASO για ανταλλαγή πληροφοριών και δημιουργία πίνακα πληροφοριών ασφαλείας, καθώς και ενίσχυση των ανταλλαγών πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών.
  • 2.      Συνεργασία με τρίτες χώρες (Τουρκία, Πακιστάν, Ιράν, κ.α., με πιθανή εγκαθίδρυση γραφείων-συνδέσμων της Europol, με στόχο την εκρίζωση των δικτύων διακινητών.
  • 3.      Καταπολέμηση της χρήσης και διακίνησης πλαστών εγγράφων και δημιουργία πύλης πληροφοριών εντός της Europol, σχετικά με πλαστά έγγραφα και ψηφιακά αντίγραφα πλαστών εγγράφων που εμπορεύονται τα δίκτυα των διακινητών.
  • 4.      Ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών συναλλαγών των εγκληματικών δικτύων.
  • 5.      Εντοπισμός συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, όπως υπηρεσίες διακίνησης ή παροχή πλαστών εγγράφων.
  • 6.      Καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης προσώπων (trafficking).

Δείτε επίσης: Νησιά υπό κατοχή, Ελλάς υπό απειλή

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών είναι καθοριστικής σημασίας και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί περαιτέρω την ελληνική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ωστόσο αν κανείς διαβάσει προσεκτικά τις Ελληνικές προτάσεις θα διαπιστώσει ότι όλες εξαρτώνται από την καλή διάθεση της Τουρκίας. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα επιδείξει πνεύμα συνεργασίας για το ξήλωμα των δικτύων των διακινητών, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  το μεταναστευτικό αποτελεί γερό γεωπολιτικό χαρτί για την Τουρκία αλλά και αποτελεσματική μέθοδο εκβιασμού της Ευρώπης;

Επιπλέον γιατί οι Τούρκοι να συνεργαστούν στο ξήλωμα αυτών των δικτύων όταν από όλο αυτό το αλισβερίσι πέφτουν εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της χώρας; 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This