Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, «καίει» Ράικου και Αγγελή στην κατάθεσή της

Must Read

«Αδειάζει» τόσο τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, όσο και την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Στην πολύωρη κατάθεσή της στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, την οποία αποκάλυψε το σάιτ Dikastiko.gr, η κυρία Δημητρίου είπε πως «ουδέποτε μου ανέφερε ο κύριος Αγγελής περί σκευωρίας Τουλουπάκη”Ρασπούτιν”, αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης Novartis, και φυσικά ουδέποτε μίλησα εγώ προς αυτόν για φυσικό πρόσωπο, το οποίο υποκρύπτεται πίσω από την ονομασία “Ρασπούτιν”».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Αγγελής, τόσο στην κατάθεσή του επίσης στον Άρειο Πάγο όσο και στην Προανακριτική της Βουλής, που εξετάζει το σενάριο της πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis, είχε υποστηρίξει πως το όνομα του «Ρασπούτιν» το γνωρίζουν η κυρία Δημητρίου αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Δείτε επίσης: Ο Παπαγγελόπουλος επιμένει για Σαμαρά: «Μου ζήτησε να παρέμβω στη Δικαιοσύνη»

Είχε υποστηρίξει ακόμη πως συμμετείχε σε συζητήσεις με όλους τους παραπάνω, στη διάρκεια των οποίων είχε συμφωνηθεί να απομακρυνθεί η νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Από την άλλη, βέβαια, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε ποτέ το πρόσωπο πίσω από το όνομα «Ρασπούτιν». Η κυρία Δημητρίου δήλωσε ακόμη πως ο κ. Αγγελής άρχισε να αλλάζει άρδην συμπεριφορά μετά τις 5 Ιανουαρίου 2019, όταν η εφημερίδα «δημοκρατία» δημοσίευσε την πληροφορία πως αρνήθηκε να παραλάβει από τους εισαγγελείς του FBI μια πληροφορία για λογαριασμό πολιτικού, που το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.

Σε σχέση με την κυρία Ράικου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ότι δύο μέρες πριν από την παραίτησή της την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της και πως τίποτα στην παρουσία της δεν προμήνυε όσα ακολούθησαν.

«Η άποψή μου είναι πως η κυρία Ράικου δεν αντιμετώπισε κατά την άσκηση των καθηκόντων της κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δημητρίου, η οποία μάλιστα παρέθεσε και δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο του 2017, που αναφέρονται σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα και πάρα πολλά ακόμη ήταν σε γνώση της κυρίας Ράικου, η οποία, όπως μου έλεγε, ήταν αποφασισμένη να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση Novartis προς πάσα κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Δημητρίου, ανατρέποντας ολοκληρωτικά την κατάθεση της κυρίας Ράικου.

Αποκάλυψε, τέλος, πως, όταν αργότερα επισκέφτηκε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, εκείνος άνοιξε το κινητό του και της έδειξε ένα μήνυμα της κυρίας Ράικου, στο οποίο του έλεγε πως δεν έχει κανένα παράπονο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This