Τσοβόλας: «Παράνομη και άκυρη η διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Παπαγγελόπουλου»

Must Read

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει αναφορικά με τη διεύρυνση ή μη του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά και τη σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ενώ η πλειοψηφία της Προανακριτικής εμφανίζεται έτοιμη, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατηγορήσει τον τέως αναπληρωτή υπουργό για «απόπειρα εκβιασμού», «δωροληψία» και «κατάχρηση εξουσίας».

Η Προανακριτική αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να υποβάλει νέο αίτημα στην Ολομέλεια, με σκοπό τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, το οποίο, ωστόσο, θα πρέπει να το υπογράφουν τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθάρισε, όμως, ότι η έκθεση του Συμβουλίου θέτει θέμα ακυρότητας της Προανακριτικής και των καταθέσεων που ελήφθησαν, αλλά δεν είχαν σχέση με τη Novartis, όπως του Σάμπυ Μιωνή και της Γεωργίας Τσατάνη. «Μιλάμε για νέα Προανακριτική» σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή είναι υποχρεωμένη σε κάθε περίπτωση να παραπέμψει το θέμα στην Ολομέλεια αμελλητί, χωρίς αξιολόγηση.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση: Η στάση της Τουρκίας και το μεταναστευτικό ανησυχεί 8 στους 10 Έλληνες

Παράνομη και άκυρη χαρακτήρισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Όπως σημείωσε, η πλειοψηφία της επιτροπής από την έναρξη της λειτουργίας της προέβαινε και προβαίνει «συνεχώς σε αυθαίρετες και παράνομες πράξεις, αποκαλύπτοντας ότι η δίωξη του κ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική».

Ο κ. Τσοβόλας κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ., επειδή διαπίστωσαν ότι δεν προέκυψε απολύτως κανένα στοιχείο για τη στήριξη των περί σκευωρίας, που δήθεν στήθηκε για την υπόθεση της Novartis, επιχείρησαν «τελείως απαράδεκτα και παράνομα την κατασκευή άλλων ανύπαρκτων κατηγοριών, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», καλώντας, όπως αναφέρει, μάρτυρες που δεν είχαν καμία σχέση με τις πράξεις για τις οποίες συστάθηκε η επιτροπή.

Δείτε επίσης: Εκοιμήθη ο Άγιος των Φυλακών, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This