Ειδικός φρουρός που «πιάστηκε» με ναρκωτικά ζητάει να ακυρωθεί η ποινή του και να επιτρέψει στην ΕΛ.ΑΣ

Must Read

Να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή με την οποία απομακρύνθηκε από την Ελληνική Αστυνομία λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών ζητάει ειδικός φρουρός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος αποτάχθηκε από το Σώμα για παραπτώματα που «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πειθαρχική απόφαση, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2009, «επισκεπτόταν έναν ιδιώτη στην κατοικία του και προμηθευόταν παράνομα (χωρίς ιατρική συνταγή και για λογαριασμό της σύνοικου – μνηστής του), μικροποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός συσκευασίας (καρτέλα), συσκευασμένα πρόχειρα σε νάιλον σακουλάκι».

Οι επισκέψεις του στον ίδιο ιδιώτη ήταν επαναλαμβανόμενες αφού «έκανε μαζί του χρήση ναρκωτικών ουσιών- ηρωίνης- μέσω της μύτης με καλαμάκι», ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., «αντιστάθηκε βίαια με τα χέρια και τα πόδια προσπαθώντας να αποφύγει την έρευνα, η δε αντίστασή του αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο ενεργήσας την έρευνα αστυνομικός χρειάστηκε τη συνδρομή και των λοιπών αστυνομικών της ομάδας του ώστε να επιτευχθεί τελικά η προσαγωγή του στην έδρα της υπηρεσίας τους και επιπροσθέτως κατάφερε να απορρίψει στο οδόστρωμα το περιεχόμενο της μπλε νάιλον συσκευασίας, η οποία εμπεριείχε χάπια».

Δείτε επίσης: Ομολόγησε και οδηγήθηκε στη φυλακή ο «θολωμένος» αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του και τη φίλη της

Ωστόσο, από τα κατασχεθέντα της σύλληψης σε ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους αναφερόταν ότι «πρόκειται για σακουλάκι στο οποίο δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr για τους ίδιους λόγους ο ειδικός φρουρός είχε τεθεί εκτός Σώματος και το 2012, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είχε επιστρέψει και πάλι στην ΕΛΑΣ. Αυτή την φορά το ίδιο δικαστήριο απέρριψε την σχετική αίτηση του ως εκπρόθεσμη, γι αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This