Κυριακή 13/6/2021

Ειδικός φρουρός που «πιάστηκε» με ναρκωτικά ζητάει να ακυρωθεί η ποινή του και να επιτρέψει στην ΕΛ.ΑΣ

Να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή με την οποία απομακρύνθηκε από την Ελληνική Αστυνομία λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών ζητάει ειδικός φρουρός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο οποίος αποτάχθηκε από το Σώμα για παραπτώματα που «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πειθαρχική απόφαση, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 2009, «επισκεπτόταν έναν ιδιώτη στην κατοικία του και προμηθευόταν παράνομα (χωρίς ιατρική συνταγή και για λογαριασμό της σύνοικου – μνηστής του), μικροποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός συσκευασίας (καρτέλα), συσκευασμένα πρόχειρα σε νάιλον σακουλάκι».

Οι επισκέψεις του στον ίδιο ιδιώτη ήταν επαναλαμβανόμενες αφού «έκανε μαζί του χρήση ναρκωτικών ουσιών- ηρωίνης- μέσω της μύτης με καλαμάκι», ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., «αντιστάθηκε βίαια με τα χέρια και τα πόδια προσπαθώντας να αποφύγει την έρευνα, η δε αντίστασή του αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο ενεργήσας την έρευνα αστυνομικός χρειάστηκε τη συνδρομή και των λοιπών αστυνομικών της ομάδας του ώστε να επιτευχθεί τελικά η προσαγωγή του στην έδρα της υπηρεσίας τους και επιπροσθέτως κατάφερε να απορρίψει στο οδόστρωμα το περιεχόμενο της μπλε νάιλον συσκευασίας, η οποία εμπεριείχε χάπια».

Δείτε επίσης: Ομολόγησε και οδηγήθηκε στη φυλακή ο «θολωμένος» αστυνομικός που σκότωσε την σύζυγό του και τη φίλη της

Ωστόσο, από τα κατασχεθέντα της σύλληψης σε ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους αναφερόταν ότι «πρόκειται για σακουλάκι στο οποίο δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr για τους ίδιους λόγους ο ειδικός φρουρός είχε τεθεί εκτός Σώματος και το 2012, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είχε επιστρέψει και πάλι στην ΕΛΑΣ. Αυτή την φορά το ίδιο δικαστήριο απέρριψε την σχετική αίτηση του ως εκπρόθεσμη, γι αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ