Κυριακή 26/9/2021

Ο Στέφανος Χίος αποφασισμένος να αποκαλύψει όλα όσα κρύβονται πίσω από το καρτέρι θανάτου (video)

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα μέρες από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια και πλέον, έχοντας αναρρώσει από τα τραύματα που του προκάλεσαν οι σφαίρες των εκτελεστών, ο Στέφανος Χίος δηλώνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να αποκαλύψει όλα όσα εκτιμά ότι κρύβονται πίσω από το καρτέρι θανάτου που στήθηκε σε βάρος του.

Ο ίδιος έχει δώσει ήδη δύο καταθέσεις στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, στις οποίες φέρεται ότι κάνει λόγο για τέσσερις υποθέσεις, τις οποίες έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Μακελειό» και οι οποίες τον έβαλαν στο στόχαστρο των δραστών. Ενώπιον των αξιωματικών της Ασφάλειας φέρεται ότι επέμεινε σε απειλές σε βάρος του, καθώς ο ίδιος είχε αιτηθεί να έχει συνοδεία και αστυνομική επιτήρηση, ωστόσο το αίτημά του είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα και του κοινοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη δεύτερη πολύωρη κατάθεσή του ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και την πρώτη μετά το εξιτήριο που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από το Νοσοκομείο ΚΑΤ ο Στέφανος Χίος, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μακελειό», φέρεται ότι περιέγραψε συνάντηση την οποία είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου, δύο μέρες πριν από την ένοπλη σε βάρος του επίθεση, στην περιοχή της Πεντέλης, με τον γνωστό ποινικολόγο και συνήγορο της Μαρέβας Μητσοτάκη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

«Επέμεινε να έρθει σπίτι μου, του απάντησα δεν έχω συνηθίσει να δέχομαι στο σπίτι ξένους. Μετά ο ποινικολόγος μού εζήτησε να πάμε σε γειτονικό πάρκο, ούτε αυτό το δέχτηκα, μετά μου πρότεινε να πάμε σε παιδότοπο -εάν είναι δυνατόν- και, αφού πάλι αρνήθηκα, τον πήγα σε ένα καφέ που γνώριζα στην Πεντέλη. Εκεί έπειτα από διάφορες συζητήσεις, κι ενώ συνεχώς μου έλεγε ότι πρέπει να σταματήσω να γράφω και να μην ενοχλώ με τα δημοσιεύματά μου τη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια της χώρας και ότι αυτός θα καθάριζε για να γεφυρωθεί μια αστική διαφορά, κάτι που δεν ήταν δική μου δικαιοδοσίας αλλά των δικηγόρων της εφημερίδας και των δικηγόρων του εφοπλιστή, στο τέλος αναχωρήσαμε», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Δύο λευκούς ογκώδεις φακέλους

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Χίος φέρεται ότι έχει περιγράψει: «Σταμάτησα στο πάρκινγκ του Πάρκου Στρατού επί της Λ. Αναπαύσεως. Εκεί -τον είχα ρωτήσει και νωρίτερα λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε γιατί φορούσε σακάκι και μου είχε απαντήσει ότι το φοράει γιατί έχει κάτι για μένα– έγινε η εξής σκηνή. Άνοιξε το σακάκι του και μου επέδειξε δύο ογκώδεις λευκούς φακέλους γεμάτους χαρτονομίσματα. Είδα ότι ήταν χρήματα και τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες που είχα από την προηγούμενη ημέρα που με ενοχλούσε τηλεφωνικά στο Viber για να κλειστεί το ραντεβού.

-Πάρτα, μου είπε, για εσένα είναι.
-Τι είναι αυτά, είσαι τρελός, άνθρωπέ μου; Τι ποσό είναι αυτό και από ποιον;
-Είναι από την οικογένεια ένα δώρο για εσένα, σε εκτιμούν και σε πιστεύουν, μην το παρεξηγήσεις.
-Πες στα αφεντικά σου, Μιχάλη, ότι ο Χίος και ένα εκατομμύριο να ήταν την ίδια απάντηση θα σου έδινε. Η δημοσιογραφία δεν δωροδοκείται. Ξέχασέ το, βάλ’ τα μέσα, δώσ’ τα πίσω ή κράτα τα ο ίδιος.
-Μα δώρο, είναι μην το παρεξηγείς.
-Πάρ’ τα, δώσ’ τα στα αφεντικά σου».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τον οποίο περιγράφει στο ραντεβού ο Στέφανος Χίος, σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει: «Πρόκειται για άλλη υπόθεση. Για μια αγωγή που κατέθεσε εναντίον του μια πολύ ισχυρή οικογένεια και κάποτε κλήθηκα να τη διαχειριστώ. Είχα ζητήσει να τα βρουν εξωδικαστικά και τελικώς μετά από μήνες αυτό συνέβη. Ο λόγος που συναντήθηκα με τον Χίο ήταν να τον ενημερώσω για το ότι η οικογένεια παραιτήθηκε από το δικόγραφο και την αξίωση εναντίον του. Είδα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο το Σάββατο στις 14.00. Συναντηθήκαμε στην Πεντέλης και Αναπαύσεως. Άφησα το αυτοκίνητό μου και μπήκα στο δικό του. Πήγαμε σε μια πλατεία. Μιλήσαμε για τη διαδρομή του, τα παιδιά μας και κάποια στιγμή του είπα και για την απόφαση της οικογένειας να παραιτηθεί από το δικόγραφο. Η συνάντησή μου αυτή μαζί του δεν είχε καμία σχέση με τη Μαρέβα! Τον προκαλώ να δώσει τη συνομιλία μας στη δημοσιότητα».

Ο Στέφανος Χίος στην κατάθεσή του φέρεται ότι ανέφερε άλλες τρεις υποθέσεις. Η πρώτη αφορά, όπως σημειώνεται στην εφημερίδα «Μακελειό», σε απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο οποίος φέρεται ότι απείλησε πρόσφατα τον δημοσιογράφο και να του είπε «Θα τον σκοτώσει και θα πάει αυτός στη φυλακή και εγώ στο χώμα», έπειτα από δημοσίευμα του «Μακελειού» και του αστυνομικού συντάκτη του. Η δεύτερη αφορά σε τηλεφωνικές απειλές από απότακτο αστυνομικό, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στη δικογραφία με τους φερόμενους ως επίορκους αστυνομικούς. Τέλος, η τρίτη αφορά πρόσωπο του εξτρεμιστικού χώρου.

Και τρίτο άτομο

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών έχουν μπει και αναλύονται όλα τα βίντεο από κάμερες που έχουν καταγράψει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Στέφανου Χίου, αλλά και οι καταθέσεις που έχουν δώσει τόσο ο δημοσιογράφος όσο και ο δικηγόρος του, σε μια προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στη σκοτεινή υπόθεση.

Σε ένα νέο, το τρίτο κατά σειρά βιντεοληπτικό υλικό που έχει δημοσιεύσει ο Στέφανος Χίος, εμφανίζεται να υπάρχει στον χώρο της επίθεσης και τρίτο άτομο, εκτός από τον εκτελεστή και τον συνεργό του που τον περίμενε για να διαφύγουν.

Η ένοπλη επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις 2 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου. Το νέο βιντεοληπτικό υλικό χρονικά εντοπίζεται λίγο πριν και έχει καταγράψει τη σκηνή της ένοπλης επίθεσης, ενώ ο Στέφανος Χίος προσεγγίζει και σταθμεύει εξωτερικά της οικίας του. Διακρίνονται η φιγούρα του δράστη και ακόμα δύο άτομα, τα οποία είναι σε απόσταση αλλά σε επιχειρησιακή περίμετρο ανταπόκρισης. Εκείνο που καλείται η Ασφάλεια να αποσαφηνίσει είναι αν η παρουσία των δύο σχετίζεται με την επίθεση αποδίδοντάς τους περιφερειακό ρόλο ή αν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα που βρέθηκαν στιγμιαία και αποτυπώθηκαν στον χώρο.

  • Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην Ασφάλεια έχουν δώσει τόσο ο Στέφανος Χίος όσο και ο δικηγόρος του. Σε αυτή φέρεται ότι έχουν προσδιορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, με αφετηρία ρεπορτάζ που, όπως επικαλείται ο ίδιος, τον έθεσαν ως στόχο.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ