Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ποιους θα πάρει μαζί του στον όλεθρο ο Νίκος Μιχαλολιάκος;

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Περίεργες διαρροές τις τελευταίες ώρες από σχετικούς με την υπόθεση της ΧΑ κύκλους. Το κοινό σημείο αυτών των διαρροών είναι η αίσθηση ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κρατά πολλά στοιχεία στα χέρια του, τα οποία ουδείς γνωρίζει πως θα χρησιμοποιήσει, αλλά και πότε.

Τις φήμες αυτές τροφοδοτεί και η περίεργη απώλεια επισύνδεσης των τηλεφώνων συγκεκριμένων μελών της οργάνωσης, η οποία είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με την δικαιολογία της βιασύνης για να δεθεί υπόθεση. Φυσικά δεν μιλάμε για τις απλές επικοινωνίες που μπορούν να είχαν μέλη της οργάνωσης με πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους. Άλλωστε λίγο – πολύ ο ελληνικός λαός γνωρίζει από τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών του πολιτικού συστήματος και αρθρογραφίας δημοσιογράφων, ποιοι βοήθησαν να γιγαντωθεί η οργάνωση.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και ανίερες σχέσεις

Οι πηγές των διαρροών αυτών αφήνουν να εννοηθεί ότι τόσο ο αρχηγός όσο κι άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, κρατούν στα χέρια τους ενοχοποιητικά στοιχεία για πρόσωπα εκτός της οργάνωσης. Στοιχεία επιβαρυντικά τα οποία προφανώς προτίθενται να δώσουν στην δημοσιότητα οπότε αυτοί κρίνουν.

Αυτό φυσικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η ευκολία με την οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης συζητούσε και αποσπούσε στοιχεία από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, δείχνει πως υπήρχε μία βαθιά σχέση με την τότε εξουσία, η οποία πιθανόν να περιείχε αμοιβαίες διευκολύνσεις.

Χρυσή Αυγή: Όταν η εγκληματική οργάνωση ξέπλενε την εγκληματική οργάνωση του Noor1

Πέραν όμως των θεμάτων πολιτικού και επικοινωνιακό ενδιαφέροντος, ουδείς θα πρέπει να αποκλείσει ότι τα στελέχη της οργάνωσης είναι σε θέση να χρησιμοποιούν στοιχεία τα οποία εμπλέκουν πρόσωπα ακόμα και σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Γιατί δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα; Προφανώς γιατί τώρα πέφτει η αυλαία της εγκληματικής οργάνωσης με τον πλέον σκληρό τρόπο. Μέχρι πρότινος πιθανόν αυτά τα στοιχεία να χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης, προκειμένου κατηγορούμενοι να τύχουν ακόμα και ευεργετικής μεταχείρισης.

Ο βουλευτής και οι κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες

Μεταξύ των εμπλεκομένων με την οργάνωση, οι διαρροές θέλουν έναν εν ενεργεία βουλευτή, ο οποίος μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα παριστάνει και τον εχθρό του αντισημιτισμού! Καθώς και έναν κορυφαίο επιχειρηματία, ο οποίος ενίσχυε με διάφορους τρόπους την εγκληματική οργάνωση, προφανώς με ανταλλάγματα. Γίνεται λόγος και για πρόσωπα του χρηματοπιστωτικού χώρου, καθώς και μνεία για στοιχεία που όταν έλθουν στο φως θα προκαλέσουν σάλο.

Φαίνεται ότι κάποιοι από την εγκληματική οργάνωση νιώθουν προδομένοι. Και ουδείς γνωρίζει αν και πως θα αντιδράσουν. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν περιέλθει στα χέρια της δικαιοσύνης και ευχόμαστε πραγματικά να βγουν στο φως της δημοσιότητας για να δούμε εντέλει αν και ποιοί έκαναν δουλειές με μια εγκληματική οργάνωση και σήμερα παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Ακόμα χειρότερα, πανηγυρίζουν για τη «νίκη της δημοκρατίας»!

Εν κατακλείδι, τεράστιο ρόλο θα παίξει η εξέλιξη με τις ποινές στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο μειώνεται η ελπίδα, αυξάνει η απόγνωση, ανοίγουν τα στόματα. Έτσι γίνεται πάντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ