Kατασκοπεία στη Ρόδο: Στο στόχαστρο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου! Φωτογράφιζαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία

Ο ένας από τους δύο μουσουλμάνους δούλευε ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο

Must Read

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας που αποκαλύφθηκε χθες στη ΡόδοΣτα χέρια των Αρχών βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι, που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο μάγειρας φωτογράφιζε τη διάταξη των ελληνικών πολεμικών πλοίων, τη φρουρά αλλά και τα στρατόπεδα και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου.

Ως εκ τούτου, και οι δύο συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα από τις οικείες των μουσουλμάνων

Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί. Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες και των δύο βρεθήκαν και κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και usb, τα οποία έχουν ήδη σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση και ανάκτηση όλων των δεδομένων.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο από ποιους είχαν στρατολογηθεί και για ποιο λόγο ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This