22/5/2022

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γνώριζε: Η ανάρτηση ντοκουμέντο

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η ανάρτηση – φωτιά στο bloko.gr για τις υποκλοπές

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας εξαιρετικός ρεπόρτερ με ευρύ δίκτυο πληροφόρησης. Δεν δίσταζε όμως να συγκρουστεί ακόμα και με τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας, όταν θεωρούσε πως δρούσαν ενάντια στον θεσμικό τους ρόλο. Επιπλέον, δεν φοβόταν να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα χώρων που θεωρούνται άβατα για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του.

Στις 9 Ιουλίου 2018 λοιπόν, πολύ πριν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση με τις υποκλοπές που ενέπλεκαν στελέχη της ελληνικής αστυνομίας σε μία σκοτεινή ιστορία με μπράβους της νύχτας, μαύρο χρήμα, προστασία σε καζίνο, οίκους ανοχής και νυχτερινά κέντρα, ο Γιώργος Καραϊβάζ αναρτά στο Bloko.Gr ένα ενυπόγραφο άρθρο, πυρηνική βόμβα.
Από το άρθρο αυτό προκύπτει ότι όχι μόνο γνώριζε για τις υποκλοπές και την απόπειρα εμπλοκής του σε ένα σκάνδαλο που θα κλόνιζε τους κύκλους της ελληνικής αστυνομίας, αλλά έκανε λόγο σαφώς για σκοπιμότητες πίσω από αυτή την υπόθεση!

Να σημειωθεί ότι προφανώς τα στοιχεία που παρέθετε ήταν υπαρκτά, άσχετα εάν ουδείς γνώριζε τότε την υπόθεση, εκτός από αυτούς που έκαναν τις υποκλοπές και έφτιαχναν τον φάκελο για την δικαιοσύνη. Σε λίγες μέρες μάλιστα ο δολοφονημένος δημοσιογράφος θα κατέθετε στην δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αρκετά δημοσιεύματα λοιπόν, συνδέουν την δολοφονία του με κύκλους που δεν θα ήθελαν να τον αφήσουν να μιλήσει.

Αυτό φυσικά είναι απλώς μια εικασία. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της στυγνής δολοφονίας του δημοσιογράφου, μέχρι να συλληφθούν οι ένοχοι. Αυτό όμως που προκαλεί απορία, είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο διέλαθε της προσοχής όλων αυτών που ασχολούνται δημοσιογραφικά με την υπόθεση. Εμείς το παραθέτουμε αυτούσιο, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Νέο πογκρόμ Ρουμπάτη σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ενώ φουντώνουν τα σενάρια των πρόωρων κρίσεων με ρυθμιστή την ΕΥΠ

Το bloko.gr ήταν κοινωνός από την περασμένη Πέμπτη της διαβίβασης ενός φακέλου με απομαγνητοφωνήσεις, προϊόν υποκλοπής του σούπερ κοριού της ΕΥΠ προς την
εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων περιέχονται ύποπτες ή “ύποπτες” συνομιλίες ανάμεσα και κυρίως σε δύο πρώην ανώτατο και ανώτερο αξιωματικο και έναν νυν ανώτατο αξιωματικό με ισχυρή όσο και νευραλγική θέση. Οι υπόλοιποι συνομιλητές είχαν ήδη … αδρανοποιηθεί.

Και δεν θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε την “εισαγωγή” στην συγκεκριμένη εισαγγελέα του συγκεκριμένου φακέλλου, για δύο λόγους. Ο πρώτος, ότι δεν θελήσαμε να “συνδαυλίσουμε” τα όποια σενάρια και προσπάθειες ανατροπής του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η δεύτερη οργανωμένη επιχείρηση μετά τον περασμένο Μάϊο, η οποία κι αυτή μάλλον προορίζεται να καταλήξει στον … αφρό του ευσεβούς πόθου.

Η δεύτερη, καθώς η συγκεκριμένη εισαγγελέας “βαρύνεται” με έρευνες στοχοποίησης και μετέπειτα εκκαθάρισης αξιωματικών τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του πυροσβεστικού σώματος, μετά από δημοσιεύματα προερχόμενα κατά κανόνα από επίσης συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν πουκάμισα αδειανά. Η ζημιά όμως είχε γίνει και η στόχευση του παρασκηνίου είχε επιτύχει.

Στο καθεαυτό τώρα σκέλος των “στοιχείων” που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ανακύπτουν δύο επίσης τεράστια ερωτήματα.

Το πρώτο, πως οι τρεις αξιωματικοί συνομιλούν μεταξύ τους για τις τότε κρίσεις. Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν είναι πόσο παράδοξο κρίνεται που ο τότε υπαρχηγός, με το τότε διοικητή ασφάλειας και τον τότε διευθυντή οργανωμένου εγκλήματος (σ.σ. ο οποίος προορίζονταν για διοικητής ασφάλειας αλλά αποστρατεύθηκε τελικά), συνομιλούν γι αυτές. Ποιος μέσα στην αστυνομία δεν συζητά προοπτικές και πρόσωπα πριν από κάθε ετήσια αξιολόγηση; Και ειδικά όταν πρόκειται για τους επικεφαλής τέτοιων υπηρεσιών και κατόχους αυτών των θέσεων; Με δεδομένο επίσης ότι οι δύο από τους τρεις αποστρατεύθηκαν, γιατί δεν εκδιώχθηκε και ο τρίτος, αλλά παραμένει σήμερα στην ενέργεια και διατηρεί υψηλούς στόχους;

Το δεύτερο, γιατί μετά από την παρέλευση τόσων ετών δόθηκαν σήμερα αυτά τα “στοιχεία” στην εισαγγελέα; Μήπως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν αξιοποιήσιμα, αλλά έγιναν σήμερα ξαφνικά με κάποιον από μηχανής Θεό; Μάλλον η απάντηση ειναι αυτονόητη και βρίσκει έρεισμα στην παρουσία του τρίτου που υπηρεσιακά επέζησε τότε. Γιατί εάν εμπλέκεται σε βρόμικες υποθέσεις αλλά διατηρήθηκε, η ευθύνη του κ. Ρουμπάτη είναι τεράστια και ποινικά γιατί απέκρυψε τόσο καιρό τα στοιχεία και ηθικά επειδή ακριβώς τα απέκρυψε. Τα καταχώνιασε περιμένοντας ως κοινός οππορτουνιστής την κατάλληλη ευκαιρία.

Για όλους τους παραπάνω συγκεκριμένους λόγους το bloko.gr τήρησε στάση αναμονής. Και για τη φημολογία των πρόωρων μέσα στο καλοκαίρι κρίσεων και καθώς, όλη υπόθεση όζει και μυρίζει αποφορά σκληρού παρασκηνίου και ακραίου χαρακτήρα βυζαντινισμών.

ΥΓ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και συντείνουν στο γεγονός, ότι ο κ. Ρουμπάτης μετρά τις τελευταίες ημέρες πριν από την Πομπηία του. Την αποπομπή του δηλαδή από την ΚΥΠ. Εάν με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα μέσα επιδιώκει να διασωθεί, είναι δικό του θέμα. Η σπίλωση υπολήψεων όμως μόνο με κάποιες συνομιλίες κρίνεται εκ των πραγμάτων ανήθικη. Και ποιος αλήθεια πιστεύει ότι αυτών των θέσεων ανώτατοι αξιωματικοί θα μιλήσουν φόρα παρτίδα στα τηλέφωνα έχοντας πλήρη γνώση κι επίγνωση ότι είναι παγιδευμένοι από παντού; Σίγουρα δεν ήταν και ούτε είναι αφελείς.

ΥΓ2: Αυτή την φορά ο κ. Ρουμπάτης δεν κάλεσε στο γραφείο του κορυφαίους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για μία πλεκτάνη. Το έκανε όταν κατήγγειλε την απόπειρα της σε βάρος του σπίλωσης, για την οποία πάντως ακόμη δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις. Αναμένουμε….

του Γιώργου Καραϊβάζ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλαίω κάθε βράδυ»… Τι έλεγε στη μητέρα της Καρολάιν ο θεατρίνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έφεση κατέθεσε την Παρασκευή ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ώστε ο εντολέας του, ο...

Φρίκη στη Λιβαδειά: 14χρονη κατήγγειλε το βιασμό της από φίλο του πατέρα της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς από την καταγγελία 14χρονης ότι έπεσε θύμα...

Φρίκη για 14χρονη στη Λειβαδιά! Την βίασε φίλος του πατέρα της

Τον απόλυτο τρόμο καταγγέλλει ότι βίωσε στα χέρια ενός φίλου του πατέρα της μια...

«Στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν! Αυτό δεν είναι αμέλεια;» – Η Ρούλα για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι στα εργαστήρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου παίδων βρέθηκε ένα…...

Ελένη Τοπαλούδη: Η αυλαία πέφτει στη δίκη της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Η ώρα της απόφασης για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης

Αποκαλυπτικός ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη: «Έχουμε σοκαριστεί, θέλουμε δικαίωση για τα παιδιά μας»

Τι τού ζητούσε επίμονα η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού - Πώς περιγράφει τη σημερινή κατάσταση του γιου του

Έσκασε «βόμβα» από τον Τριανταφυλλόπουλο: Υπόθεση βιασμού με «συνταγή» Μπίκα…

Ανατριχιαστικά πολλές ομοιότητες με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα παρουσιάζει η κατάθεση που έδωσε...

«Ο πατριός της Πισπιρίγκου ζήτησε από τον Κούγια να αναλάβει την υπεράσπισή της»

Τα αδύνατα δυνατά κάνει η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να βγάλει αθώα την...

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 38χρονης που βρέθηκε νεκρή μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 38χρονης Κινέζας Qiu Yun Lin, η οποία είχε βρεθεί μέσα σε...

Στροφή 180 μοιρών για την Πισπιρίγκου μέσα στις φυλακές

Μετά από ενάμιση μήνα που βρίσκεται προφυλακισμένη σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, η...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λύγισαν και τα σίδερα στην κηδεία του 10 μηνών βρέφους… Με ρουχαλάκι του στα χέρια η μητέρα του

Σκηνές που θύμιζαν αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν στην Ελασσόνα νωρίτερα,...

Ενοικιάζεται η μεζονέτα των 280 τ.μ. της Πατούλη με 2.000€ τον μήνα

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύει το σάιτ Spitogatos,...

«Άγριες μέλισσες»: Αυτό είναι το φονικό φινάλε

Στις 7 Ιουλίου ολοκληρώνονται έπειτα από τρία χρόνια επιτυχίας...

Κατερίνα Βελλίδη: «Έσβησε» στα βουβά η «σιδηρά κυρία του Βορρά»

Η ζωή της Κατερίνας Βελλίδη παραπέμπει σε παραμύθι, σε...

Καταγγελία: Εγκληματική αισχροκέρδεια της Elpedison

H εταιρία μέσα σε μία εβδομάδα εξέδωσε (πάλι) λογαριασμό για την ίδια περίοδο, διπλασιάζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ