Δευτέρα 17/5/2021

Πώς οι βατραχάνθρωποι εντόπισαν τα ναρκωτικά στο καράβι από την Βραζιλία

Μετέφερε 46 κιλά κοκαϊνη – Συνελήφθησαν 23 ναυτικοί

Μεγάλη επιτυχία πέτυχε η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, DEA, εντοπίζοντας 46 κιλά κοκαΐνη στο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ φορτηγό πλοίο “Skyros” το οποίο είχε φτάσει στα Ίσθμια προερχόμενο από την Βραζιλία.

Οι λιμενικοί έστησαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό του φορτίου των ναρκωτικών μετά από πληροφορία που έλαβαν από το Γραφείο της D.E.A στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση το πλοίο επρόκειτο να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι.

Χθες, Δευτέρα 26 Απριλίου το καράβι αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε μέσα στους χώρους των οχετών αναρρόφησης και ανασύρθηκε ένας σάκος που περιείχε 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 46 κιλών και 710 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου συνοδεία δύο αστυνομικών σκύλων, χωρίς να βρεθούν άλλες ποσότητες ναρκωτικών. Εκτός από τους λιμενικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην επιχείρηση συμμετείχε και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το φορτηγό πλοίο “Skyros” είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500 μετρικούς τόνους σπόρους σόγιας. Οι 23 ναυτικοί μέλη του πληρώματος του πλοίου, συνελήφθησαν και κρατούνται. Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ τα ναρκωτικά θα σταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου για περαιτέρω εξέταση.

Δείτε βίντεο με την επιχείρηση των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος που εντόπισαν στα ύφαλα του πλοίου τον σάκο με τις 38 συσκευασίες της κοκαΐνης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ