Πώς οι βατραχάνθρωποι εντόπισαν τα ναρκωτικά στο καράβι από την Βραζιλία

Μετέφερε 46 κιλά κοκαϊνη – Συνελήφθησαν 23 ναυτικοί

Must Read

Μεγάλη επιτυχία πέτυχε η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών, DEA, εντοπίζοντας 46 κιλά κοκαΐνη στο υπό σημαία νήσων Μάρσαλ φορτηγό πλοίο “Skyros” το οποίο είχε φτάσει στα Ίσθμια προερχόμενο από την Βραζιλία.

Οι λιμενικοί έστησαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό του φορτίου των ναρκωτικών μετά από πληροφορία που έλαβαν από το Γραφείο της D.E.A στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση το πλοίο επρόκειτο να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι.

Χθες, Δευτέρα 26 Απριλίου το καράβι αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα ύφαλα του από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε μέσα στους χώρους των οχετών αναρρόφησης και ανασύρθηκε ένας σάκος που περιείχε 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 46 κιλών και 710 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου συνοδεία δύο αστυνομικών σκύλων, χωρίς να βρεθούν άλλες ποσότητες ναρκωτικών. Εκτός από τους λιμενικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην επιχείρηση συμμετείχε και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το φορτηγό πλοίο “Skyros” είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500 μετρικούς τόνους σπόρους σόγιας. Οι 23 ναυτικοί μέλη του πληρώματος του πλοίου, συνελήφθησαν και κρατούνται. Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ τα ναρκωτικά θα σταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου για περαιτέρω εξέταση.

Δείτε βίντεο με την επιχείρηση των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος που εντόπισαν στα ύφαλα του πλοίου τον σάκο με τις 38 συσκευασίες της κοκαΐνης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This