Δευτέρα 17/5/2021

«Ο Φουρθιώτης ήθελε κι άλλα πράγματα» λέει ένας από τους δύο πιστολέρο

Οι φερόμενοι συνεργάτες του αδειάζουν τον Μένιο

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Μένιος Φουρθιώτης κατά την διάρκεια της προανάκρισης και ζήτησε να απολογηθεί το Σάββατο μαζί με τον δικηγόρο του ενώπιoν του ανακριτή. Ο Φουρθιώτης πήρε προθεσμία προκειμένου οι δικηγόροι του να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή για το βαρύ κατηγορητήριο με 2 κακουργήματα και 9 πλημμελήματα.

Την ίδια στιγμή οι φερόμενοι συνεργοί του αρνούνται και εκείνοι της κατηγορίας και δείχνουν τον Φουρθιώτη ως υπεύθυνο για τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο: «Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης του με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου» απάντησε ο ένας από τους δύο και πρόσθεσε ότι ο γνωστός παρουσιαστής «ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος».

Ο άλλος συγκατηγορούμενος του παρουσιαστή κατέθεσε ότι παρουσιαστής τον οποίο γνωρίζει από το 2010 του ζήτησε να βρει άτομα για να εκτελέσουν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται τώρα ο ίδιος. «Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο συγκατηγορούμενος μου» κατέθεσε ο δεύτερος.

Οι δυο φερόμενοι δράστες που εργάζονται στο κανάλι Έψιλον ως φύλακες αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό PartyFM κατέθεσαν ότι το τελευταίο διάστημα ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν καθημερινά στις μετακινήσεις του επειδή δεν είχε αστυνομική φύλαξη. Οι δυο τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος άλλου δημοσιογράφου.

Η κατάθεση Βαξεβάνη

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην κατάθεσή του αναφέρει ότι τρεις μέρες πριν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε ενημερωθεί ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αλλά και για έναν ακόμα δημοσιογράφο με περίεργο όνομα:

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει στις  6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα» ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ