Τετάρτη 16/6/2021

Ρόδος: Στην «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα απατεώνων με δήθεν «τροχαία»!

Χρησιμοποιούσαν ακόμα και το όνομα του διοικητή του αστυνομικού τμήματος του νησιού για να πείθουν τα θύματα

Ισχυρό χτύπημα σε μια άρτια οργανωμένη σπείρα απατεώνων που δρούσε στη Ρόδο και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με δήθεν «τροχαία ατυχήματα», κατάφεραν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Ήδη έχουν συλληφθεί μια Βουλγάρα και ένας ηλικιωμένος Έλληνας, κάτοικος Αφάντου οι οποίοι φέρονται να ήταν οι εισπράκτορες του κυκλώματος, που ενεργεί από την Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα η Βουλγάρα που αναζητούσε εργασία με αγγελία στο Facebook φέρεται να ανέλαβε έναντι αμοιβής 500 ευρώ να παραλαμβάνει τα χρήματα που αποσπούσε με τηλεφωνικές απάτες το κύκλωμα από ανυποψίαστους πολίτες σε προκαθορισμένα ραντεβού.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην σύλληψη της μετά την κατάθεση 73χρονης γυναίκας θύματος του κυκλώματος που περιέγραψε λεπτομερώς ποιους είδε σε σημείο που της ζητήθηκε να αφήσει χρήματα για να αφεθεί δήθεν ελεύθερος ο σύζυγος της που είχε δήθεν εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κακοποιοί δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν ακόμα και το όνομα του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρόδου προκειμένου να πείθουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα οποία ξεπερνούν τα 50. 

Η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ