Ύβρεις και απειλές κατά του κακοποιημένου 19χρονου με νοητική στέρηση και του δικαστικού συμπαραστάτη του

Απειλές καταγγέλλει ο θείος του Γιάννη – Παραιτείται από δικαστικός συμπαραστάτης με αιχμές για καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Must Read

Στα όσα συγκλονιστικά έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής για την κατ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση του 19χρονου Γιάννη από τον πατέρα του, αλλά και από αρκετά άλλα άτομα σε χωριό του Δήμου Πλατανιά Χανίων, έρχεται να προστεθεί κάτι ακόμα.

Συγκεκριμένα, βάσει των όσων είπε στις Αρχές ο νεαρός, ο οποίος πλέον διαμένει σε ειδικό κέντρο ΑμΕΑ, κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου του Δήμου Χανίων, δέχθηκε υβριστική επίθεση από συγγενή ενός εκ των καταγγελλόμενων ως βιαστών του.

Διαβάστε ακόμα: Ονόματα 4 ιερέων και ενός δασκάλου έδωσε ο 19χρονος με νοητική στέρηση που ζούσε την κόλαση στα Χανιά

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης έχει ήδη καταθέσει ότι εν γνώσει του πατέρα του (είναι προφυλακισμένος μαζί 66χρονο φίλο του) τον βίασαν ιερείς, δάσκαλοι Χανιώτες και Αλβανοί…

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο πα-τέρας του 19χρονου Γιάννη κατηγορείται για:

  • συνέργεια σε βιασμό με σωματική βλάβη του ανήλικου και μετέπειτα ενήλικου, κατ’ εξακολούθηση τουλάχιστον 20 φορές
  • συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δε συμπλήρωσε το 15° έτος της ηλικίας του, συμπλήρωσε δε όμως το 14° έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση
  • έκθεση προσώπου που ο δράστης το είχε υπό την προστασία του και που είχε υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει, κατ’ εξακολούθηση
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων και δη ανήλικου και μετ’ έπειτα ενήλικου, το οποίο βρισκόταν στην επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάστασης αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, συνιστάμενη στη μεθοδευμένη πρόκληση, αφενός μεν, έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, αφετέρου δε, ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω και της παρατεταμένης απομόνωσης του θύματος, κατ’ εξακολούθηση
  • παράνομη παρακράτηση κατ’ εξακολούθηση
  • παράνομη βία εις βάρος ανηλίκου και μετ’ έπειτα ενηλίκου, που, δεν μπορούσε όμως να υπερασπίσει τον εαυτό του, το οποίο βρίσκονταν υπό την επιμέλεια και προστασία του δράστη, βάσει νόμου και πραγματικής κατάσταση αντιστοίχως, αλλά και συνοικούσε με τον δράστη, κατ’ εξακολούθηση και
  • απειλή εναντίον του υιού του και ως άνω αναφερόμενου συμπαραστατούμενου, μαζί με τον… καταγόμενο επίσης από χωριό του Δήμου.

Απειλές καταγγέλλει ο θείος του – Παραιτείται από δικαστικός συμπαραστάτης με αιχμές

Απειλές και ύβρεις καταγγέλλει και ο θείος του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος είχε οριστεί προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης του, γεγονός που τον οδήγησε σε παραίτηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και όπως αναφέρεται στο αίτημά του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, οι λόγοι που προτάσσει ο θείος του 19χρονου ως αιτία  αποχώρησής του, είναι η εμπλοκή πολλών ατόμων από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση του ίδιου και της οικογένειάς του.

«Συγκεκριμένα δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας  λόγω του ότι έχω εμφανιστεί ως ασπίδα του 19χρονου του οποίου έχω οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης…», αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του ο θείος του Γιάννη.

Αναφέρει ακόμα ότι έχει δημιουργηθεί δεύτερη δικογραφία εναντίον άλλων κατηγορούμενων από το αστυνομικό τμήμα Πλατανιά και η οποία εδώ και πάνω από δύο μήνες βρίσκεται στην Ασφάλεια Χανίων. Οι εμπλεκόμενοι στη δεύτερη δικογραφία, κατά τον θείο του 19χρονου, είναι κατηγορούμενοι με ρίζες από το χωριό και ένας εξ αυτών είναι συγγενής του.

Και καταλήγει καταγγέλλοντας τραγικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη της υπόθεσης: «Αρχικώς είχε επιληφθεί της υπόθεσης το κατά τόπο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Παρά ταύτα αφαιρέθηκε και επιλήφθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Χανίων, ώστε η εν λόγω προανάκριση να κινηθεί ταχύτερα υποτίθεται και παρά ταύτα η δικογραφία λιμνάζει όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι εκτεθειμένος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This