Τεράστιο σκάνδαλο με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ σε υπόθεση κοκαΐνης 

Η νυχτερινή επίσκεψη ανήλικων αλλοδαπών στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και τα υπολείμματα ναρκωτικών σε βάζο

Must Read

Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης από μια παρέα ανήλικων -κατά δήλωσή τους- αλλοδαπών και Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του ανώτατου δικαστικού λειτουργού στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η εμπλοκή του στενού φίλου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και φερόμενου ως συντρόφου της τέως προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρπ στην υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στον δικαστικό κόσμο της χώρας, καθώς οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι αυτός τους προμήθευσε τα ναρκωτικά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν (!) από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου, ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει. Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε εκεί κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης.

Σε βάρος των τριών ανηλίκων έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν συνελήφθη καθώς ισχύει ακαταδίωκτο και ακολουθείται άλλη διαδικασία λόγω της ιδιότητάς του για τους δικαστικούς. Ωστόσο, εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής του στην υπόθεση, ενώ ως τώρα αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών για προσωπική χρήση. Ομως δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, αν αποδειχθεί η… ιδιαίτερη προσωπική σχέση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού με τους τρεις νεαρούς και μάλιστα υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η υπόθεση προκάλεσε ισχυρό σοκ στην κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς το υπουργικό συμβούλιο τον είχε επιλέξει για τη θέση του αντιπροέδρου του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. Από την πρώτη στιγμή καταβλήθηκαν προσπάθειες να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεση με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Αυτό, όμως, εντείνει ακόμη περισσότερο τα ερωτήματα για το τι ήθελαν οι ανήλικοι, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του 66χρονου και τι σχέση μπορεί να είχε μαζί τους ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣτΕ! Τι μπορεί να έκαναν οι τέσσερίς τους πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του σπιτιού του; Οπως και να έχει, η εφιαλτική, όπως αποδείχτηκε, νύχτα για τον κ. Ευστρατίου μοιάζει να κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν με όσα διαδραματίστηκαν και στο σπίτι του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη με την παρέλαση ανήλικων αλλοδαπών και τη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε νύχτες ακολασίας.

Ο κ. Ευστρατίου φέρεται ως σύντροφος της τέως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρης Σαρπ, την οποία, επίσης, είχε επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τη συνταξιοδότησή της το περασμένο καλοκαίρι. Τα σπίτια των δύο δικαστών, οι οποίοι διδάσκουν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, είναι μεσοτοιχία, δηλαδή σε απόσταση αναπνοής από το διαμέρισμα όπου συναντιόταν ο Π. Ευστρατίου με τους τρεις νεαρούς, τους οποίους φέρεται ότι προμήθευε με κοκαΐνη. Μάλιστα, το ζευγάρι Ευστρατίου – Σαρπ έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της.

Το σεμινάριο

Πριν από τρία χρόνια, τον Νοέμβριο του 2018, ο Παναγιώτης – Κίμων Ευστρατίου ήταν ομιλητής σε σεμινάριο με θέμα «Η προστασία και διατήρηση των άγριων πτηνών κατά το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», παρουσία της τότε προέδρου του ΣτΕ και σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του καθηγητή της Νομικής Σχολής και τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Φορτσάκη.

Ως σύμβουλος Επικρατείας υπηρετούσε στο αρμόδιο τμήμα για θέματα περιβάλλοντος, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριακών Συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επί προεδρίας στο ΣτΕ του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου ήταν εισηγητής ως προς τις οφειλές του Δημοσίου και τους τόκους υπερημερίας που αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Η φερόμενη ως σύντροφός του, πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σαρπ (σ.σ.: επιλέχθηκε από το υπουργικό συμβούλιο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και με εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα), είχε προκαλέσει αντιδράσεις με σειρά αποφάσεων, με τελευταίες το πράσινο φως στις περικοπές στα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη μεταφορά των αρχαίων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ήταν εισηγήτρια στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία δεν διαπιστώθηκε παραβίαση του Συντάγματος για το πρώτο Μνημόνιο, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 είχε προεδρεύσει ως αντιπρόεδρος στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κρίνοντας ως συνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ, αν και είχε προκαλέσει την οργή ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και άλλων ασφαλισμένων. Εξάλλου, επί ηγεσίας της Μαίρης Σαρπ, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις για την απομάκρυνσή της από επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This