Τρεις μήνες ήξερε το ΔΣ του ορφανοτροφείου τι γινόταν στο κολαστήριο και δεν έκανε τίποτα!

Υπήρχε και δωμάτιο τιμωρίας...

Must Read

Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους αυτά που κατήγγειλαν τρεις άνθρωποι που σχετίζονται άμεσα με τη δομή και συνεχίζει να αποκαλύπτει η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για το ορφανοτροφείο-κολαστήριο, όπου ανήλικα παιδιά έζησαν φρικτές στιγμές στα χέρια εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ.Μιχαηλίδου στο Open, η καταγγελία που έχει στα χέρια της υπεβλήθη στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου και από τότε δεν έγινε τίποτα!

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες», είπε η Υφυπουργός.

Το δωμάτιο τιμωρίας…

Ένα άλλο σοκαριστικό  από τα όσα ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, αυτή τη φορά στον ΣΚΑΪ, είναι πως υπήρχε μια αποθήκη, η οποία λειτουργούσε ως δωμάτιο τιμωρίας για τα ανήλικα παιδιά, τα οποία υπέστησαν σωματική βία από εργαζόμενες (δύο εξ αυτών έχουν απομακρυνθεί από τη δομή), ενώ η καταγγελία που έχει στα χέρια της μιλά και σεξουαλικές πράξεις μεταξύ των ανηλίκων…

«Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους …  Γυναίκες που εργάζονταν εκεί ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη που έβαζαν μέσα τα παιδιά για τιμωρία».

Προς το παρόν, όπως είπε, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα».

Όπως εξήγησε και στην ΕΡΤ, η κ.Μιχαηλίδου, έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Το ίδρυμα για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η Υφυπουργός, «έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες».

Όπως επιβεβαίωσε και η κ.Μιχαηλίδου, έχει ήδη «παγώσει» η κρατική χρηματοδότηση προς το ορφανοτροφείο.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This