«Έχουμε στοιχεία», λέει η αστυνομία για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – «Κλειδί» η τοξικολογική

Η κοπέλα αναγνώρισε και δεύτερο άτομο – Συλλήψεις και ισόβια αν επιβεβαιωθεί η νάρκωση -Τι είπε ο Θεοδωρικάκος για τον ανδρισμό.

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 24χρονης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό της Γ.Μ. να κρύβεται ένα επικίνδυνο και αδίστακτο κύκλωμα μαστροπείας με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και άλλων πλουσιόπαιδων, ενώ στην παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ο οποίος θα εποπτεύσει τις έρευνες, ζητά να ερευνηθεί σειρά δημοσιευμάτων για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας.

Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μόνο σε ένα άτομο (σ.σ. Βασίλης Λεβέντης), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη σε νέα κατάθεσή της στην αστυνομία, αναγνώρισε και ένα δεύτερο άτομο από τα τρία που την παρέσυραν στη σουίτα όπου κακοποιήθηκε.

https://youtu.be/yU88AHFC_cU

Η τοξικολογική εξέταση αναβαθμίζει το κατηγορητήριο

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης,  θέλοντας να εκφράσει την αποφασιστικότητα της αστυνομίας να διαλευκάνει την υπόθεση, σχολίασε στον ΣΚΑΪ πως «εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια».

Όπως είπε, εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκόμενων (και όχι μόνο). Και χωρίς να αποκαλύψει πολλά, εννόησε αρκετά: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους».

Οι Αρχές βρίσκονται και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη χορήγησης ναρκωτικών ουσιών, όπως η ίδια υποστηρίζει.

Αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι υπήρξε ίχνος νάρκωσης, τότε η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου είναι δεδομένη και ο δράστης, ή οι δράστες θα αντιμετωπίσουν ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Σημειώνουμε ότι σε έρευνες που έγιναν στο δωμάτιο, που φέρεται ότι έκλεισε ο Βασίλης Λεβέντης, γόνος της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη, που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Coca-Cola, κατασχέθηκαν ένα χάπι για τη στυτική δυσλειτουργία με την ονομασία Sildenafil Sandoz, το φόρεμα και το εσώρουχο της κοπέλας. Όλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Θεοδωρικάκος: «Να προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου έγινε η καταγγελία του βιασμού. Από κει, ζήτησε να «εμπιστευόμαστε» την Ελληνική Αστυνομία, γιατί όπως είπε «όταν είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά»…

Αφού για κάποιο ανεξήγητο λόγο αναφέρθηκε και στο… ΑΠΘ, εν συνεχεία έστειλε μήνυμα στους γονείς: «Να προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, είμαστε όλοι γονείς, τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον», ενώ επεσήμανε ότι ανδρισμός «είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα και τίποτε άλλο».

 Η πρώτη δήλωσή του:

«Εμπιστευόμαστε την ελληνική αστυνομία. Πέντε μήνες που υπηρετώ ως Υπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά. Και σε αυτά τα περιστατικά και σε άλλα. Είδατε πρόσφατα ότι απελευθερώθηκε επιτέλους μετά από 35 χρόνια τα ΑΠΘ από μια καρικατούρα κατάληψης η οποία ταλαιπωρούσε το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές, τους πάντες. Άρα η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της, εμπιστευτείτε την και σε αυτές τις υποθέσεις. Αλλά θέλω να πω και κάτι που μας αφορά όλους ως πολίτες. Να προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, είμαστε όλοι γονείς, τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον. Να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα και τίποτε άλλο… Οι νόμοι είναι νόμοι. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί κι έτσι θα γίνει κι εδώ, στην πατρίδα μας».

«Θα υπάρχουν και συλλήψεις»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη, «το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια».

Εκτίμησε μάλιστα «ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις» και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία. Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This