Η ευχή της χαροκαμένης μάνας και η μαρτυρία σοκ για τους δολοφόνους του Άλκη – Έτσι διέφυγε ο 20χρονος ύποπτος

Τα…γυρίζει τώρα ο 23χρονος κατηγορούμενος - «Ζωντανοί νεκροί οι γονείς του Άλκη»

Must Read

Την ώρα που οι έρευνες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών του 23χρονου κατηγορούμενου, το μήνυμα που στέλνει η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου ραγίζει καρδιές.

Και μπορεί ο πόνος να είναι ανείπωτος παρόλα αυτά η μητέρα του Άλκη το μόνο που ζητά είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να συλληφθούν όλοι οι υπαίτιοι της δολοφονίας του παιδιού τους αλλά και σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος…

«Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μη θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δυο παλικάρια. Είναι παιδιά μου. Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς αλλά να μη φύγουν με αυτόν τον τρόπο άλλα παιδιά. Φτάνει πια…», ήταν το σπαρακτικό μήνυμα που έστειλε μέσα από τον Alpha.

Είδε τους δολοφόνους του Άλκη: «Τη φωνή του μέσα στα αφτιά μου την έχω»

Σοκάρουν όσα λέει ένοικος πολυκατοικίας η οποία είδε τους δολοφόνους να σκοτώνουν με μένος τον άτυχο Άλκη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του 19χρονου και τα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα.

«Γινόταν μια φασαρία. Με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα, έξι – εφτά άτομα με κοντάρια να κυνηγάνε τα παιδιά. Το ένα το καημένο έτρεχε από εκεί, το άλλο κρύφτηκε εδώ. Μετά άκουγα τη φωνή του που φώναζε “φτάνει μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο…” Λίγο αργότερα ήρθε ο φίλους του και του είπε “άνοιξε τα μάτια σου μίλησε μου”. Μετά φωνάζουν κάποιοι αχαρακτήριστοι “εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε; στο αμάξι και φύγαμε”. Οργανωμένοι εγκληματίες», είπε η γυναίκα που είδε καρέ – καρέ τη δολοφονία του νεαρού.

https://www.youtube.com/watch?v=nhGg76V6eEM

«Ζωντανοί νεκροί οι γονείς του»

Η οικογένεια του 19χρονου Άλκη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να πιστέψει ότι το παλικάρι της χάθηκε τόσο άδοξα. Τόσο οι γονείς όσο και η αδερφή του βρίσκονται υπό την παρακολούθηση ψυχολόγων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός.

«Είναι ζωντανοί νεκροί» λένε στο protothema.gr συγγενείς που βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας και του πατέρα. «Το μοναδικό τους στήριγμα είναι πλέον η κόρη τους, η οποία είναι δυο χρόνια μεγαλύτερη από τον Άλκη και μετά το θάνατο του αδερφού της δεν αποχωρίζεται τους γονείς της», προσθέτουν.

«Και ο πατέρας και η μητέρα του Άλκη μας δεν θέλουν άλλη βία. Δεν θέλουν τα παιδιά να τρομοκρατούνται από χούλιγκαν. Να σταματήσει η βία και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι του φονικού», καταλήγουν.

Τα…γυρίζει ο 23χρονος κατηγορούμενος

Την ίδια ώρα ο 23χρονος Αλβανός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Οpen ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε καν σε φυσική επαφή με τα θύματα και δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης.

Τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία θα απολογηθεί στον ανακριτή και εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η υπερασπστική γραμμή που θα κρατήσει ο δικηγόρος του. Μέχρι στιγμής ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται να έχει θελήσει να δει από κοντά τον 23χρονο που κρατείται είναι η μητέρα, αλλά λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό. Έτσι οι δυο τους έχουν επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά.

Διαβάστε ακόμα: Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλακή η πρώτη ποινή στον Αλβανό σφαγέα του Άλκη

Έτσι διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος

Νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο. Όπως αποκάλυψε το Mega ο 20χρονος φίλος και συνεργός του μοναδικού για την ώρα συλληφθέντα, κατάφερε να περάσει τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής και να φτάσει στην Αλβανία, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Όπως όλα δείχνουν ο 20χρονος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αρχικά δεν βρισκόταν στο στόχαστρο της αστυνομίας και έτσι κατάφερε να φτάσει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23.45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου.

Μετά από εκείνη τη νύχτα τα στοιχεία του αναζητήθηκαν 30 φορές τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, καθώς οι δύο πλευρές συνερζάγονται για τον εντοπισμό του.

Ποιος είναι ο 20χρονος

Ο 20χρονος Αλβανός είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ και μάλιστα έχει “χτυπήσει” στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές, αφού στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2019 είχε ταυτοποιηθεί ότι ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου, μαζί με τον 23χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου 2019, πέντε άτομα επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Άρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Ο ένας δέχτηκε μαχαίρια στο μπούτι ενώ ο δεύτερος πρόλαβε και διέφυγε.

Οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το υλικό από τις κάμερες

Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας λοιπόν βρίσκεται ο 20χρονος φίλος του 23χρονου συλληφθέντα, ο οποίος μετά τη δολοφονική επίθεση το έσκασε στην Αλβανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι αρχές έχουν στην διάθεση του βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο συγκεκριμένος 20χρονος να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται κοντά στον σύνδεσμο που πήγαν, μετά τον φόνο, ο 23χρονος και οι συνεργοί της δολοφονίας οι οποίοι και αναζητούνται.

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως για την ανθρωποκτονία του Άλκη οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επισημαίνει ότι ταυτοποιήθηκαν δύο 20χρονοι για επίθεση τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή του Χαριλάου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απέφυγε να επιβεβαιώσει στην ΕΡΤ τη διαφυγή και αρκέστηκε να πει: «σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

https://www.youtube.com/watch?v=XDtvxEnD9DY

Μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που λένε όχι στη βία. Μεταξύ αυτών και οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολέιου Λουτρακίου, οι οποίοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον αδικοχαμένο Άλκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το loutrakiblog.gr η δασκάλα της τετάρτης δημοτικού του 3ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου, Ολυμπία Γιαννακοπούλου, έστειλε με τους μαθητές της ένα ξεχωριστό μήνυμα.

Τα παιδιά με μάσκες ή γυρισμένες τις πλάτες λένε: «Είμαι Ολυμπιακός, είμαι Παναθηναϊκός, είμαι ΠΑΟΚ, είμαι ΑΕΚ, είμαι Άρης, είμαι Άλκης!» και βροντοφωνάζουν: «Είμαι ο Άλκης!», ενώ το βίντεο καταλήγει με το σύνθημα «όταν εκφοβίζω…δεν κερδίζω».

Αλέξης Κούγιας: «Οι γονείς είναι φοβισμένοι αλλά και αποφασισμένοι»

Συνάντηση με τους γονείς του Άλκη είχε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Κούγιας στη Βέροια και μίλησε μαζί τους, από κοντά, για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του παιδιού τους.

Όπως είπε οι άνθρωποι που θρηνούν το παιδί τους, του μίλησαν για την αγάπη που έτρεφε ο γιος τους για τον Άρη αλλά και για τους φόβους που έχουν για την έκβαση της υπόθεσης.

«Είμαι συγκλονισμένος από τη συνάντηση που είχα με αυτούς τους ανθρώπους. Με γέμισαν φωτογραφίες και μου μιλούσαν για τον Άλκη. Τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα. Φοβούνται ότι δεν θα δικαιωθούν αλλά υπάρχει δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο ποινικολόγος μπροστά στις κάμερες.

«Έμαθαν ότι ο δικηγόρος της άλλης πλευράς είναι γιος δικαστικού μεγάλου, όπως και η σύζυγός του. Έχουν μάθει για τις αποφάσεις που έχουν προηγηθεί με τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού και ανησυχούν. Και τότε ήταν το ίδιο δικηγορικό περιβάλλον» ανέφερε για την ανησυχία των γονιών για τον γνωστό δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 23χρονου που έχει συλληφθεί.

«Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο δικαστήριο όπως και οι γονείς των άλλων δύο παιδιών που τραυματίστηκαν. Είναι φοβισμένοι για την έκβαση της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένοι μέχρι να δουν τους δολοφόνους να καταδικάζονται», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=Jkg5XmrKGmQ

Διαβάστε ακόμα:

«Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός»! Σταμάτησαν όλοι στο 19′ της αναμέτρησης Άρης-Βόλος και φώναξαν δυνατά

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αρνείται το έγκλημα ο 23χρονος – Τι γίνεται με τον 20χρονο που διέφυγε

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 20χρονοι για επίθεση του 2019 στη Χαριλάου – Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This