Ομολόγησε ο δράστης του φονικού στη Χίο: «Τον σκότωσα γιατί πείραξε την κοπέλα μου»

Must Read

Ομολόγησε την πράξη του ο δράστης που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 40χρονο πατέρα δύο παιδιών, τα ξημερώματα στο χωριό Λιθί της Χίου.

Ο Τέντης Μήτσος είπε κυνικά στους αστυνομικούς που έφτασαν αμέσως στο σημείο, όταν ενημερώθηκαν για το συμβάν, ότι «τον σκότωσα γιατί πείραξε την κοπέλα μου», ενώ δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν αυτοί του πέρασαν τις χειροπέδες.

Το χρονικό του φονικού

Το άγριο έγκλημα συνέβη τα ξημερώματα στο μπαρ που ανήκει στον πατριό του δράστη. Ο Τέντης Μήτσος με την κοπέλα του είχαν φτάσει πρόσφατα στο νησί για να δουλέψουν μαζί στο μαγαζί. Μάλιστα, ο 25χρονος ερχόταν ανά διαστήματα στην Χίο για διακοπές και η οικογένειά του είχε αποφασίσει να ανοιχτεί και επιχειρηματικά στο νησί. Έτσι, θύμα και θύτης γνωρίζονταν προσωπικά, αφού και οι δύο διατηρούσαν καταστήματα στην παραλία του χωριού.

Τα ξημερώματα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξανδρής είχε πάει για ποτό στο συγκεκριμένο μπαρ κι ενώ είχε πιει, σύμφωνα με τους μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό, άρχισε να παρενοχλεί την κοπέλα του δράστη την ώρα που σέρβιρε ποτά στους θαμώνες του μαγαζιού. Τότε, ξεκίνησε μια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια μεταξύ τους συμπλοκή. Ο νεαρός έβγαλε μαχαίρι και μέσα σε δευτερόλεπτα τραυμάτισε τον 40χρονο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τον σκότωσαν για μια κοπέλα»

Ο άτυχος αντρας είχε εκλεχθεί τοπικός σύμβουλος στο χωριό του, το 2010 και διατηρούσε οβελιστήριο στην περιοχή. Η οικογένεια του είναι συντετριμμένη και αδυνατεί να πιστέψει την τραγωδία που την «χτύπησε».

«Μεγάλωνε με τη γυναίκα του τα δύο ανήλικα παιδιά τους, πολύ γνωστός στην περιοχή, διατηρούσε οβελιστήριο, δεν είχε πειράξει κανέναν. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τον σκότωσαν για μια κοπέλα που μπορεί να είναι και παρεξήγηση» ανέφερε μία κάτοικος του χωριού.

«Το θύμα δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Σταμάτης Κολώτος δήλωσε: «Ξέραμε καλά το θύμα τον συγχωριανό μας. Το άλλο το παιδί είχε έρθει πρόσφατα στην Χίο για την καφετέρια που άνοιξε πάνω στο χωριό εκεί που έγινε το φονικό. Στο ξαφνικό έγινε αυτό. Το θύμα ήταν οικογενειάρχης, με το μαγαζί του κάθε πρωί στην ώρα του το άνοιγε. Δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ. Έχει και δύο παιδιά η κόρη του 17 και ο γιος του 15 ετών. Είχε ένα οβελιστήριο κάτω στην παραλία του χωριού. Δεν υπάρχει κάτι να πεις σε αυτή την περίπτωση. Σε εμάς τέτοια συμβάντα δεν έχουν συμβεί ποτέ οπότε είναι κάτι που μας έχει αφήσει όλους παγωμένους».

Στην συνέχεια εξήγησε πως έχουν ακουστεί πολλά αυτές τις ώρες, αλλά επειδή το περιστατικό έγινε σε ώρα που δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στο χωριό, δεν μπορούν να πουν με σιγουριά τι συνέβη.

«Ο πατριός του 25χρονου είχε ανοίξει πριν μια εβδομάδα το μαγαζί εδώ στο Λιθί. Η μητέρα του δράστη είχε αγοράσει και σπίτι και ερχόταν περιστασιακά ανά δύο χρόνια. Ο δράστης είχε να έρθει εδώ στο χωριό τουλάχιστον 6-7 χρόνια από το ’13-’14. Δεν έχουν καταγωγή από εδώ απλά πήραν σπίτι. Δεν γνωρίζουμε αν κοίταξε το θύμα την κοπέλα του 25χρονου. Αλλά και ό,τι και να έγινε δεν δικαιολογείται να σηκώσει μαχαίρι. Η κοπέλα είχε έρθει μαζί με τον δράστη για δουλειά στο μαγαζί» κατέληξε ο πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This