Η αποκάλυψη-βόμβα του Γιώργου Καραϊβάζ για τον Λιγνάδη λίγο πριν δολοφονηθεί

…και τα δημοσιεύματα της Le Monde και της Liberation μετά τη δολοφονία

Must Read

9 Απριλίου 2021. Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, από τους πλέον έμπειρους του αστυνομικού ρεπορτάζ πέφτει νεκρός από τις σφαίρες δύο άνανδρων δολοφόνων έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητο του, γυρνώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου είχε συμμετάσχει στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

Ήταν η εποχή που είχαν ξεσπάσει δύο τεράστια σκάνδαλα, όχι απαραίτητα άσχετα μεταξύ τους. Το σκάνδαλο Λιγνάδη και το σκάνδαλο Φουρθιώτη. Και στις δύο περιπτώσεις, ο γνωστός δημοσιογράφος είχε κομβικό ρόλο στο θέμα των αποκαλύψεων. Για την υπόθεση του παρουσιαστή, ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει την σκανδαλώδη φρουρά που διέθετε και τον τρόπο με τον οποίο την απέκτησα. Δημοσιεύοντας μάλιστα φωτορεπορτάζ και στοιχεία με ονοματεπώνυμο.

Μετά τη δολοφονία, η κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde, στις 10 Απριλίου, δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τη δολοφονία Καραϊβάζ, κάνοντας ρητή αναφορά τόσο την υπόθεση Λιγνάδη, όσο και στον Φουρθιώτη. Ως δύο από τις μεγαλύτερες υποθέσεις τις οποίες διερευνούσε ο δημοσιογράφος.

Δύο ημέρες μετά, στις 12 Απριλίου του 2021, η επίσης μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation, δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την δολοφονία Καραϊβάζ.

Το δημοσίευμα της Le Monde για την δολοφονία Καραϊβάζ

Η γαλλική Liberation αναφέρει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ διερευνούσε θέματα που άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση Λιγνάδη

Το δημοσίευμα υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τα κυκλώματα της νύχτας. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα». Έρευνα που φυσικά σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Το δημοσίευμα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ

Μεταξύ άλλων η Liberation σημειώνει ότι τα τελευταία θέματα που εξέτασε ο Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία».

Η αποκάλυψη Καραϊβάζ για την υπόθεση Λιγνάδη λίγο πριν την δολοφονία του

@newsbreakgr

Η αποκάλυψη – βόμβα του Γιώργου Καραϊβάζ για τον Λιγνάδη λίγο πριν δολοφονηθεί #lignadis #karaivaz #lignadi https://shorturl.at/acmNT

♬ πρωτότυπος ήχος – newsbreak

Λίγες ώρες πριν την δολοφονία του, σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ προβαίνει σε μία σειρά απίστευτο αποκαλύψεων που παραπέμπουν σε ευρεία και προκλητική απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Λιγνάδη.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο δημοσιογράφος εξαπολύει 3 πραγματικές βόμβες που παραπέμπουν σε προσπάθεια εξαφάνισης ενοχοποιητικών στοιχείων αλλά και επαφών του πρωτόδικα καταδικασμένου σκηνοθέτη.

Πρώτη βόμβα, είναι η εξοργιστική καθυστέρηση των αρχών να προβούν στην άρση απορρήτου και τον έλεγχο στις επικοινωνίες και τις ηλεκτρονικές συσκευές του σκηνοθέτη. Ο δημοσιογράφος είναι πραγματικά εξοργισμένος, διότι παρά την μεγάλη εμπειρία του, δεν θυμάται να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε μία τέτοια υπόθεση. Δηλαδή να έχουν περάσει μήνες και να μην έχει γίνει ενδελεχής έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του σκηνοθέτη.

Δεύτερη βόμβα είναι ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους ένα κινητό του Λιγνάδη, ενώ ήταν γνωστό – όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος – ότι χρησιμοποιούσε δύο ακόμα κινητά για τις επικοινωνίες του. Κινητά που ουδέποτε βρέθηκαν. Με ποιους μιλούσε ο Λιγνάδης;

Τρίτη βόμβα είναι το περιβόητο μπλε λάπτοπ με τα αρχεία του Λιγνάδη, το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε, δεν αναζητήθηκε και δεν διερευνήθηκε.

Το συμπέρασμα του δημοσιογράφου όπως αναφέρεται ρητά στο βίντεο, είναι ότι κάποιοι έδωσαν στον Λιγνάδη όλον τον απαραίτητο χρόνο για να εξασφαλίσει τόσο τα ενοχοποιητικά στοιχεία, όσο και τις επαφές που ενδέχεται να είχε με «πρόσωπα υπεράνω υποψίας».

Ακόμα και σήμερα, που ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι στο χώμα ενώ ο Λιγνάδης αλλά και ο Φουρθιώτης ελεύθεροι, η δικαιοσύνη δεν έχει φροντίσει να απαιτήσει την ολοκλήρωση της έρευνας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καταγγελίες ενός ανθρώπου που πλήρωσε την ευσυνειδησία του, με το αίμα του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This